zaterdag 27 juli 2019

Hanoi - 3 dagen (4 nachten) - what to do - met en zonder kinderen


Ik weet dat er een paar aan het plannen zijn. En dat ze misschien eerst naar het Noorden reizen, vooraleer naar ons af te zakken. Oh, wat kijken wij daar naar uit!

Voor die planners en iedereen die hier terecht komt, heb ik onze drie dagen (en vier nachten) in Hanoi helemaal uitgeschreven. Wat kunt U zoal doen in de hoofdstad van Vietnam, met en zonder kinderen? Klik door, bekijk de foto's achter elke link, lees het verhaal en kom af.

DOEN


Treinstraat - al was het maar om kroonkurken op de sporen te leggen
*** Met kinderen! 

Old quarter - slenteren, je ogen uitkijken, sfeer inademen
*** Met kinderen! 

Women's museum - waar wij tijd te kort kwamen
*** Moeilijk in te schatten of dit met kinderen te doen is... Die van ons zijn 11 en 9 en breed geïnteresseerd, bovendien kunnen ze ondertussen goed Engels. Ik weet niet of dit museum even boeiend is als je de uitleg niet begrijpt. (In dat geval misschien vooral de bovenste verdieping, afdeling mode.)  

Military museum - de collectie aan de buitenkant volstaat misschien 
*** Klik door om in te schatten of U dat met kinderen wil doen. Voor jonge en/of gevoelige kijkers is niet alles even geschikt. 

Ho Chi Minh complex - over de middag gesloten, dus check de openingsuren
*** Met kinderen!

Edit zomer 2020: over het plein wandelen is leuk, de rest van de site geen absolute must 

Fine Arts museum - het MSK van Hanoi, zowel wat kunst als gebouw betreft
*** Met kinderen, als ze al eens een museum of twee gedaan hebben en/of van kunst houden. Kan voor het militair museum een heel goed alternatief zijn, kunst toont de gruwelen van de oorlog iets meer impliciet.  

Hoan Kiem lake - op elk moment van de dag
*** Met kinderen! 

Temple of Literature - daarnaar willen wij nog eens terug
*** Met kinderen!

Trein- en brommerbrug - avondwandeling
*** Met kinderen!  

Street food tour - onze avond met Hanoi Kids
*** Ja! als uw kinderen graag nieuwe (soms vreemde) smaken leren kennen. En ja! als ze wat Engels willen oefenen. Anders niet...

Waterpoppentheater - een avond plezier à la Pierke Pierlala
*** Met kinderen!

Maison Centrale - een kaartje voor de gevangenis
*** Idem. Klik door om in te schatten of u dat met kinderen haalbaar vindt. 

Nog op ons verlanglijstje: Halong Bay en het etnologisch museum. Beide schijnen de moeite te zijn, maar kregen we niet ingepast. Een volgende keer, dan breng ik ook daarvan verslag uit.

ETEN & DRINKEN 


4 P's, niet zomaar een pizzaketen, U moet eens naar de menu kijken... In Hanoi hebben ze een restaurant vlakbij het meer van Hoàn Kiếm, ideaal voor een avond met waterpoppentheater en slenteren. Reserveer minstens een week op voorhand, zeker wanneer het om een avond in het weekend gaat.

Koto, een bijzonder chique sociaal restaurant. Chique omdat het naar Vietnamese normen wel duur is. (Reken op minstens 10 euro per persoon, voor haute cuisine - een fusion tussen Westerse en Aziatische smaken. Naar Europese normen valt dat bedrag eigenlijk nog steeds mee.) Sociaal omdat het kwetsbare jongeren een restaurant opleiding geeft. Vlakbij de tempel van de literatuur.

Banh Mi 25, de lekkerste broodjes in de oude wijk. Beide keren dat wij er kwamen niet eens in de rij moeten staan!

In de oude wijk (old quarter) en rond het meer van Hoan Kiem wandel je langs eindeloos veel kraampjes waar fruitsappen en ijs in alle kleuren en smaken verkocht worden. En nog maar eens herhalen: neem een street food tour met Hanoi Kids.


SLAPEN

Wij sliepen in het Rising Dragon Hotel. Goed gelegen in oude wijk van Hanoi, met supervriendelijke medewerkers die beter Engels spreken dan in het hotel waar Allerliefste meestal verblijft als hij in de hoofdstad vergaderingen heeft.

Niet al te grote maar wel propere kamers met matrassen die zacht genoeg zijn, een niet onbelangrijk criterium in het Vietnam van we-slapen-het-liefst-op-een-plank.

En het beste van al, op de allerhoogste verdieping - de lift stopt eronder, je moet nog één trap nemen - liggen twee kamers in een hoek in de gang. Elke kamer heeft zijn eigen deur, maar de hoek zelf heeft ook nog eens een deur. Met andere woorden, als je die dicht doet kun je de kamers open laten en heb je je eigen 'studio' met twee kamers, apart en toch verbonden. Ideaal voor een gezin.

Dit bericht is op geen enkele manier gesponsord. Maar de volgende keer vraag ik bepaalde musea, restaurants en het hotel misschien wel om korting...     
   

2 opmerkingen:

  1. Leuke tips, bedankt! Via Leen & Sam ontving ik de link naar je blog. We reizen in december met onze kids door Vietnam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Nele, ik hoop dat jullie reis mooi en goed geweest is.

    BeantwoordenVerwijderen