zondag 1 maart 2020

Corona & karaoke

In één van de eerste posten over Corona schreef ik al hoe dat virus liedjes in mijn hoofd plant. Beter dat dan koorts in mijn lijf.

Bovendien moeten we hier tijdens onze halve quarantaine vooral proberen de sfeer erin te houden. En proberen om niet in de opkomende paniek en paranoia mee te gaan.

Daarom ben ik zo blij met dit info-lied van de Vietnamese overheid. Cooo-ronnah, coooo-ronnah!Nog beter zijn de dansadaptaties die sindsdien op het internet circuleren. Dankzij TikTok, een virtueel dansplatform dat hier in Azië razend populair is. Bij de jongere generatie misschien zelfs even populair als karaoke.Zoals het filmpje hierboven staan er ondertussen honderden op het internet. Jonge gasten, families, soldaten... die in de straten of gewoon thuis een Corona dansje doen. De tekst kennen wij nog niet vanbuiten, maar veel bewegingen wel al. Het helpt bij het handen wassen.

Tot in de VS hebben ze het fenomeen opgepikt. Dat het filmpje zich maar snel verspreid. Sneller dan Corona. Viraal gaan, heet dat dan zeker?


Edit: Hij zijn de instructies voor Vietnam's Corona danscompetitie. Deel 1 en deel 2.
      
      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten