vrijdag 10 mei 2019

Zo moeilijk mogelijk

Het is 39 graden en vochtig, het fototoestel zweet in mijn handen. 

Lukas nodigt dit weekend voor zijn verjaardag een troep jongens uit. Jana maakt dat ze wegkomt, wij dat de genodigden buiten blijven. Ons huis is te klein. 

En de tuin te heet. De oplossing ligt in een fotozoektocht in de wijk. Nauwe straatjes, dat geeft in de late namiddag alvast een beetje schaduw. 

Ik focus tijdens de voorbereiding op moeilijk te vinden details. Hoe langer we de tocht kunnen rekken, hoe beter. 

Het is 39 graden en vochtig, het fototoestel zweet in mijn handen. De buurtbewoners kijken ons na. Wat doen die twee buitenlanders daar? En is dat een legomannetje?

Ja, dat is een legomannetje. Onder het uithangbord van een restaurant. Aan een bloemsteel. Tussen de wierookstokjes. In de afrastering. Aan de spijker van een reclamepaneel.Altijd hetzelfde mannetje. Tussen de elektriciteitsdraden. Aan de flosh van een lampion. Tussen de meeldraden. In een bananenblad. Voor een huisaltaar.
 En altijd blij. De dag van zijn leven.
Als alles goed gaat komen we bij ons thuis uit. In de tuin. Waar ze onder het alziend oog van Mevrouw Boeddha en Meneer Lego in het zwembad mogen springen. 

Plassen moeten ze ook maar in het water. We hebben de jongens toch zeker niet voor niets de hele middag buiten proberen houden. 

De jarige, die mag misschien wel binnen. We zullen nog zien.

2 opmerkingen:

  1. Hihi, "altijd blij. De dag van zijn leven" :)
    Doet mij denken aan een "projectje" dat we met een paar leerlingen op het einde van het middelbaar hadden, waarbij iedereen een dynamo meenam op reis en die daar op random plaatsen fotografeerde :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zalige foto's!
    we kijken al uit naar onze fotozoektocht als we daar op bezoek komen ;-))

    BeantwoordenVerwijderen