maandag 4 maart 2019

Eén: het vak (mens)wetenschappen

U weet wel hoe van het een soms het ander komt. Het begon met het vak science and humanities dat dagelijks op haar lessenrooster staat. 

Het vak wordt hier heel serieus genomen, zo serieus dat ik me soms in een Amerikaanse serie waan. Op de science fair waar kindacteurs hun eigen wetenschappelijk project presenteren loopt het meestal grondig mis. De valse vulkaan ontploft per ongeluk echt, iemand wordt naar een ander tijdperk geteletransporteerd, de zelfgeknutselde robot transmuteert tot een groot gevaar of de ratten ontsnappen. 

In het echt geen rampen. Op de wetenschapsbeurs van de internationale school kregen wij netjes onderzoeksvraag, hypothese, methode, uiteindelijke onderzoeksresultaten en conclusie voorgeschoteld. Statistieken, tijdslijn, achtergrondinformatie en beeldmateriaal mooi gepresenteerd op een driedelig paneel.


En dat niet eens aan het einde van het schooljaar. Wordt vervolgd, deze week.
       

2 opmerkingen:

  1. Waw, straffe dinges dadde! Ze mag haar onderzoeksresultaten altijd delen, trouwens ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Huisgemaakte kuisproducten werken beter dan commerciële, dat is wat ervan onthouden heb. Ik poets hier nu met de restjes van haar wetenschappelijk project, en ja, dat geeft een mooi, blinkend resultaat... ;-)

      Verwijderen