vrijdag 22 april 2016

Fair wear Friday: morgen revolutie!

Ik weet het, door die Fear wear Friday-reeks lijkt het wel dat ik in mijn kast niet anders hangen heb dan schone, eerlijke kleren. Dat is natuurlijk niet waar. Ik draag T-shirts van toen ik nog naar H&M ging, oude vervuilende jeansbroeken, schoenen die niet verantwoord zijn maar nog heel lang moeten meegaan.

Dat is misschien niet eens zo erg. Morgen trek ik dat T-shirtje van H&M aan. Binnenste buiten. Daar neem ik dan een foto van, zet het op hun online kanalen en vraag hen: 'Wie heeft dat T-shirtje eigenlijk gemaakt?' Wat ik al niet overheb voor de Fashion Revolution!


* Weet je nog, zo rond deze tijd vorig jaar? Toen je zo hard bezig was Gent te bewegen richting schone kleren? En dat we toen allemaal onze kleren binnenste buiten draaiden? Wij met ons gezin, je collega's, de schepen, burgemeester Termont? Morgen is het weer zover. En ook al trek jij #fashrev-gent niet meer, we hebben je hier toch nodig met je kleren binnenste buiten. Dus pak dat vliegtuig en kom als de bliksem terug naar huis. *

********************
Dit bericht past in een reeks over faire kleren. Op vrijdag ga ik (soms!) in mijn kleerkast op zoek naar broeken, rokken, bloesjes, kleedjes, schoenen, ondergoed en kousen die eerlijk gemaakt zijn. Dat wil zeggen: kleren die de katoenboeren én de textielarbeiders in goede werkomstandigheden konden maken en waarvoor ze een deftig loon kregen. Daarom. 
Zin om mee te doen met Fair wear Friday? Mail Lies!

4 opmerkingen:

 1. Ik moest er zaterdag nog aan denken, aan het Fair Fashion Fest. Er was hier in Zürich iets gelijkaardigs, maar in dat in Gent zat toch iets meer leven :)

  En ik denk dat soms ook wel eens, dat lezers op basis van mijn FWF-berichten waarschijnlijk denken dat ik enkel maar "goede" kleren in mijn kast heb. Ook zeker nog niet het geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er ook heel goede herinneringen aan. In juni organiseert Gent een Fair Food Fest en dat belooft even groots te worden... http://gentfairtrade.be/nl/events/event_6

   Misschien heb je zin om nog een keer af te zakken? ;-)

   Verwijderen
 2. Oh, leuk initiatief! Maar ik ben dan op weg van Rome naar huis ;)

  BeantwoordenVerwijderen