vrijdag 15 januari 2021

Quiz

Kijk aandachtig naar deze tien foto's.

 

  Scroll nu naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 

Nog een beetje.

 

Scroll verder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga niet meer terug naar boven.

 

Wat staat er op de foto's? Welke lading vervoeren de tien brommers? Schrijf op.

 

 

Ze hadden het allemaal juist. Vijf ploegjes, elk 10 punten. Iedereen bleef op dezelfde positie. 'Spannend!' zei Allerliefste die de quiz presenteerde. 'Want de Biker's ronde is de laatste ronde.' 

Hij vroeg in de laatste ronde ook nog wat motor / brommer in het Vietnamees is. Hoeveel biertjes je mag drinken voor je de baan opgaat. (Antwoord: nul.) Welke logo's ze herkenden. Hoeveel kilometer je moet rijden om van het uiterste Noorden naar het uiterste Zuiden van Vietnam te gaan.

Allerliefste gaat elke woensdagavond quizzen. 

Donderdagochtend legt hij ons aan het ontbijt altijd een paar vragen voor. Jana en Lukas lossen die graag op. Tijd om voor hen ook een keer zo'n avond te organiseren, dacht ik.

En ik vroeg zijn teamgenoten om een paar leuke en goede vragen. Schakelde G. in en bedacht er zelf ook nog een paar. Betrok er de gap year studenten bij. Vroeg de lokale expat Deli of ik hun zaaltje boven mocht gebruiken. Prikte een datum en liet Jana uitnodigingen versturen. 

Haar ploeg eindigde als eerste. Zoete overwinning op de jongens die tweede plaats haalden. Lukas eindigde met The Losers als derde. Maar als je de eindpunten door leeftijd en aantal deelnemers zou delen, waren zij de feitelijke winnaar.

Dat van deelnemen en winnen en wat nu belangrijker is... Ze hadden een fijne vrijdagavond, de tieners van Hội An. Daar doen we het voor.

En het antwoord? 

Eieren, hoepels, eenden, geld, bloemen, ijzer, vissen, spiegel, manden, jars.

      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten