maandag 17 augustus 2020

Terug (online) naar school!

Woensdag. Niemand zegt het luidop, maar de comités van Hội An en Đà Nẵng verlengen alle lockdown maatregelen. Tot nader orde. De school zal dus ook wel niet on campus kunnen starten.

Donderdag. De school mailt het ook niet officieel, maar wel online lessenroosters, online gedragsregels, allerlei logins en paswoorden, linken naar virtuele klasruimtes, een schema met online infosessies voor de ouders.

Vrijdag. We mogen de leermaterialen van de kinderen ophalen. Een plooitafel en laptop voor Lukas die het niet zo ziet zitten. De dobbelsteen en kroonkuren maken hem wel nieuwsgierig, misschien zelfs voorzichtig enthousiast. Handboeken voor Jana die er al een tijdje heel erg zin in heeft. Schriften, stiften en verf voor allebei. Hopelijk hebben we het noodnummer niet nodig.


Maandag. Om 8u30 zitten de kinderen klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. Het videokanaal van de school staat op, we openen met een assembly voor de hele school.

Allerliefste en ik zitten ook in de zetel, als het onderwijs thuis / online gebeurt dan maken wij nóg meer deel uit van het schoolleven van de kinderen. 

Alle leerkrachten passeren de revue. Filmpjes met wensen voor het nieuwe schooljaar. Online zolang het moet, offline zodra het kan. We zijn vertrokken! 

           

3 opmerkingen:

 1. Haha, ruilhandel, klinkt goed inderdaad :-). Denk dat onze zoon ook alles zou ruilen voor wat Jommekes :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat was bij de vorige post natuurlijk.
   Wat jammer dat ze niet echt naar school mogen!
   Maar het afstandsonderwijs is er precies wel beter geregeld :-).
   Gezien onze dochter naar het eerste leerjaar gaat, ben ik toch heel opgelucht dat ze echt naar school mag in september.
   Succes daar!

   Verwijderen
 2. In tijden dat we nergens en niets mogen, is zo'n uitleensysteem een geschenk uit de hemel. Nu ze terug online les krijgen, zijn ze natuurlijk iets drukker bezig. Maar dan nog... Leve Jommeke! En goed dat alle kinderen in België terug naar de lagere school kunnen, hé. Dat las ik en dat is zeker voor die cruciale jaren echt de max. Een fijne start voor je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen