dinsdag 10 juli 2018

Hội An: het strand

Zo'n 30 kilometer ten zuiden van Đà Nẵng ligt Hội An. Vergelijk het met Brugge: vroeger een bloeiende havenstad, tot de geul dicht slibt en een moderne haven het overneemt. In België was dat Antwerpen, hier Đà Nẵng

Wat overblijft is voor sommigen een toeristenval, voor anderen authentieke charme. Ook op dat vlak is Hội An het Brugge van Azië.

Wij gebaren de taxichauffeur dat hij het historisch centrum rechts moet laten liggen. We nemen nog altijd vakantie, zet ons maar af aan het strand!

Eén grote baai... In de verte de appartementsblokken van Đà Nẵng

Op het strand van Hội An liggen zogenaamde kokoboten. Met deze traditionele boten, zo rond als een kokosnoot, varen Vietnamezen onvervaard de zee op. (Toeristen kunnen een riviervaart boeken.) Op het strand is ook een bar waar Hội An Nippers surfborden kunnen lenen. Onze kinderen worden lid (later meer daarover) en kijk...


1 opmerking:

  1. Hoi An vonden wij één van de mooiste plekken die we bezocht hebben, we zijn er zelfs een dag langer dan gepland gebleven. En niet alleen omdat we er kleren besteld hadden, maar omdat het er zo mooi was en gezellig rond kuieren in de drukke straatjes.

    BeantwoordenVerwijderen