maandag 16 juli 2018

HazzAA

Pas na de heruitzending weet ik wie het WK gewonnen heeft, U mag nog niets verklappen. Ik weet alleen dat België uiteindelijk derde geworden is.

De semi-finale startte hier vrijdag om 9u 's avonds, tijd genoeg om ons voor te bereiden op de wedstrijd die we samen met Belgische buren zouden zien. We maken dipsausjes, plakken neptattoo's, zoeken kleren in de kleuren van de Belgische vlag, oefenen vreugdekreten en danspasjes voor de goals die onze voetballers zéker zullen maken.Als je de kinderen op hun zij kantelt, kunnen ze zo aan een mast wapperen.

Het is uiteindelijk ook de positie waarin ze de wedstrijd gevolgd hebben. U merkt het aan de grove korrel van de foto's: om 6u 's avonds is het hier al donker, om 9u 's avonds voelt als midden in de nacht. En toen moest het spel nog gespeeld worden! Dus lagen ze al snel horizontaal naar de beelden te kijken.

Draais Mertens, Fellanniii, Loekakoeoeoe, Adoweido (Alderweireld) en Wiessel: zolang de kinderen af en toe lachten om de uitspraak van de Vietnamese commentator, wist ik dat ze nog wakker waren. De tweede helft viel ook dat weg.

Maakt niet uit. Het grote voordeel aan dit WK is dat het gesprek in de taxi na het obligate 'where do you come from?' niet meer eindigt na 'Belgium'. 'Hazzaa!' roepen ze nu. 'De Broine!' We lachen en knikken en begrijpen dat velen voor de Rode Duivels gesupporterd hebben. Kleine landjes en underdogs, zeker wanneer het tegen Frankrijk is, die hebben een streepje voor.

Nu is Kroatië hier dus de grote favoriet. Eens benieuwd. We gaan aan de heruitzending beginnen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten