dinsdag 5 januari 2016

En wat is uw hoek af?

Plastic wasknijpers komen er bij mij niet in. Met die schreeuwlelijke felle kleuren ook.

Een rood T-shirt zou ik anders met twee rode knijpers willen ophangen. Een groen broek met twee groene. Een blauwe trui met twee blauwe. U snapt het wel. In plaats daarvan doe ik het met houten wasknijpers. Kwestie van harmonie. Als ik naar mijn propere was kijk geen kakacolorie - een kakafonie van kleuren, maar één rustgevend tafereel.

U mag dat vreemd vinden, iedereen heeft recht op een hoek af. En als dit mijn bizar trekje is, valt het misschien nog mee.


5 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar. Ik heb zelf enkel houten wasknijpers, maar toen mijn broer anderhalf jaar bij ons woonde, gebruikte ik ook zijn veelkleurige wasknijpers en ik werkte toch ook per paren. Hij had enkel roze, lichtblauwe en lichtgroene en ik heb vooral donkere kleding, dus zo ver ging ik niet, maar een donkerblauw T-shirt werd ook al eens opgehangen met twee blauwe knijpers.
  Eet jij M&M's ook op kleur? Dat is namelijk een ander bizar trekje van mezelf ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, ik ben zo blij dit te lezen. Bij mijn ouders hing ik de wasknijpers ook per kleur samen (niet per se gematcht met het kledingstuk) en dat is dé reden dat ik houten wasknijpers gekocht heb, al gebruik ik ondertussen gewoon geen knijpers meer.

  En Gerhilde, M&M's op kleur: check!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. M&M's op kleur - dat doe ik niet. Ik eet namelijk geen M&M's, doe mij maar chips. Als ik ze wel zou eten, waarschijnlijk op kleur. Ik moet hier namelijk nog iets bekennen. De gekleurde bekers van de kinderen, die plastieken exemplaren van IKEA die je in meerdere huishoudens tegenkomt, die stapelde ik in de kast in een toren op kleur. Dus eerst donkerblauwe, dan twee lichtblauwe, dan alle groene, enzovoort. Een beetje zoals de potloden vroeger in de blikken dozen van Caran d'Ache. Herinneren jullie zich dat nog? Enfin, om daar vanaf te zijn, heb ik zo snel mogelijk mijn kinderen uit een glas leren drinken... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, als dat het enige is, dan valt het inderdaad nog mee :-). Ik heb eerder het omgekeerde, hoe meer kleurtjes, hoe beter. En ik heb geen wasknijpers. Maar misschien deze zomer eens aanschaffen, als ik eindelijk een tuin heb en een draad daarin.

  BeantwoordenVerwijderen