maandag 24 december 2018

Afspeellijst

Voor Uw familiefeest vanavond, een bijzondere afspeellijst.

1.2.3.4.5.De kinderen hebben wekelijks een uurtje koor. Het resultaat daarvan zagen we op het feest dat de school vlak voor de wintervakantie organiseerde. Met zang en dans en toneel en kledingvoorschriften (rood en groen) en een hart dat zwol naarmate de nummers vorderden.

Want vergis U niet, nummer 1 is schattig en leuk maar ook verdomd moeilijk. Hippopotamus, zing dat maar eens snel.

Van nummer 2 wist het publiek niets. A capella verrassing van een groepje ouders en staff voor de kinderen. Alleen deze zin klonk een beetje gedateerd: 'for black and for white, for yellow and red one, let's stop all the fight'. Dat veranderden we in 'let's all be reminded of how far we've come'. Met gitaar, trompet en klarinet, blaasinstrumenten die zorgen voor kippenvel. 

Nummer 3 kreeg dankzij Jana een intercultureel tintje. Ze vertelde over Coté Koer en maakte de muziekjuf warm voor dit soort talenmengsel. Refrein in het Japans, Noors, Vlaams, Frans, Spaans, Duits en Koreaans, strofes in het Engels. 

Nummer 4 hoorde ik thuis al als duet. Jana was met haar jaar David Bowie, Lukas bromde met zijn graadsklas de partij van Bing Crosby. Op het podium klonk het zoals tijdens de repetities thuis, naast de toon en uit het ritme, maar heerlijk.

Nummer 5, ach nummer 5. Jana met vijf andere sopranen de aarde, Lukas met de rest van jaar 3-tot-6 de aanstormende generatie kinderen die het voor de aarde opnemen.

Ik wist waarom ik een zakdoek in mijn mouw had gestoken. Zelfs andere ouders kwamen het zeggen. 'Enkele maanden hier-alles-nieuw en zie die daar staan! Borst vooruit, mond wijd open en sterren in hun ogen. Ongelooflijk.'

Vandaar, voor uw feest vanavond, een bijzondere afspeellijst.
  

2 opmerkingen:

  1. Beste Ellen & Wouter, Jana en Lucas.
    Jullie proberen prima in te leven in de nieuwe wereld, 👍👍👍.
    Wij zijn benieuwd naar de verhalen. Fijn eindejaar gewenst en het allerbeste voor 2019. Knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen