woensdag 2 mei 2018

Bij Betty Boop in de Brugse Poort


Toerist in eigen stad. Dichter en beter nog, toerist in eigen wijk. Op amper twee bushaltes van ons huis ligt Treck Hostel. Telkens ik er (met of zonder kinderen) iets ga drinken, krijg ik instant vakantiegevoel. Een beetje buitenland om de hoek. Komt daarbij dat je bij Treck geen kamer, maar een caravan krijgt. Dàt wilden wij na al die appelsapjes en chocomelk zelf ook wel eens uitproberen. 

Aanvankelijk boekte ik de nacht van 29 op 30 juni. 'Dan vieren we 's avonds het einde van het schooljaar en 's morgens het begin van de vakantie,' zei Lukas. 'Twee keer feest!' We reserveerden de jungle-caravan, want daar liggen twee opgezette tijgers in de voortuin.

Maar toen! Vietnam! Herboeken! We kregen een andere caravan toegewezen en verzonnen nieuwe redenen waarom we op een doordeweekse avond buitenshuis wilden overnachten. 'Om de wieltjes van onze nieuwe valiezen uit te testen!' 'Omdat we nog eens op een speciale plaats naar De Mol moeten kijken!'

Dat doen we dus. En nog veel meer. Samen koken in de gemeenschappelijke keuken. Gezelschapsspelletjes spelen. Tafelvoetbaltoernooi. En de indoor camping verkennen, natuurlijk!

Onze caravan staat tussen de Hawaïaanse en de vintage versie en is die van Betty Boop. Aan de buitenkant valt dat nog mee, binnenin lijkt onze caravan wel een cabardouche. In een van de kasten vinden we pikante lingerie, dat is inkleding met oog voor detail. En gelukkig ook met humor. Want laten we wel wezen, in de Brugse Poort is Betty Boop zelfverzekerd sexy, maar ook grappig en sympathiek. Tenminste, dat straalt haar caravan uit.

En daar spelen wij dan weer gretig op in.

Als U dat iets te veel van het goede vindt, bel Treck eens. Misschien is de jungle-caravan in de nacht van 29 op 30 nog steeds vrij. En dan kunt U net als wij op vakantie in eigen land, in eigen stad of misschien zelfs in eigen wijk. Het is er heerlijk toeven (en slapen en uitslapen), zo tussen de andere Treckers.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten