dinsdag 1 mei 2018

Burgemeester geeft goedkeuring

Als er ooit een Capital for Fair and Ethical Trade komt, dan moet Gent die titel winnen. Hij schreef het zoveel jaar geleden in het beleidsplan, met (voor)kennis van zaken. Want de kans dat Europa zo'n award zou uitreiken, zo wist hij toen al, was reëel.

Nu is het zover en heeft Gent inderdaad alle troeven in handen. Het Fair Fashion Festival blijkt de zoveelste editie op rij alweer een grote hit. Gent telt ondertussen een twintigtal ethische kledingzaken, naast nog zoveel andere (h)eerlijke producten die je in Gent kunt kopen. En ik kan hier nog veel meer linkjes zetten, maar laat ons eerlijk zijn: kleine kans dat U op alles doorklikt.

Alleen naar dit filmpje moet U kijken. Tot het einde. Al was het maar om burgemeester Termont te horen zeggen 'I approve this message.' De letters op mijn toetsenbord kunnen het sappige van zijn Gents Engels niet eens vatten.Zo trots op mijn stad. Omdat Gent vanuit een verleden van verdrukking en textiel, vandaag voluit voor duurzaamheid en eerlijke handel gaat. Zo trots op Allerliefste ook. Omdat hij dat alles (mee) heeft helpen opzetten.

Niet voor niets zei iemand * ahum, uit de gemeenteraad * over onze plannen: 'Gent zendt zijn beste zonen uit.' Andere kant van de wereld, hou U vast! Binnen een paar jaar verschijnt er zo'n filmpje in sappig Gents Vietnamees.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten