maandag 14 september 2015

Uitsmijter

Nadat we onze fietsvakantie hadden ingekort door de regen en nadat ik thuis alles had gewassen (dat is het voordeel van minimale bagage: weinig was), scheen de zon en kriebelde het om er weer op uit te trekken. Dus fietsten we naar zee. Altijd rechtdoor langs het water. Makkelijk zat. Toen na een slordige 70 km de wind opstak was het toch nog doorbijten. Maar hé, dan kom je aan in Nieuwpoort Stad, smijt je die fietsen langs de kant en neem je een heerlijk verfrissende douche. (Merk op hoe de kinderen steeds minder kleren aanhebben.)


Voor de statistieken: Gent-Nieuwpoort-Gent is exact 186 km. Daarmee kwam te teller op een totaal van achthonderdvijftig-en-een-halve kilometer. Die halve moet er altijd bij, ja.

Op de terugweg namen we de veerboot, likten we een ijsje op de antiekmarkt in Brugge en stopten we bij het Gekke Fietsen museum in Merendree (zelfs als het gesloten is, kun je buiten op het terras op van die zotte zadels zitten). Bizar dat het toch exact evenveel kilometer was als de heenrit.

En zo deden we op onze tour van België uiteindelijk alle provincies aan. Behalve Limburg, want daar was tijdens de zomer een wespenplaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten