zondag 21 juni 2015

Midzomernacht

Oh, wat was ik graag student geweest rond mei '68. In de zomer met een geitje naar Zuid-Frankrijk tuffen om daar te gaan helpen met de oogst. 's Middags afkoelen in een meertje en 's nachts vrijen in een aftandse woonwagen.

Ja, diep in mij schuilt een hippie. Zo eentje die zich ver houdt van de politiek en zich smijt op de boho-romantiek. Eén keer per jaar haal ik die boven. Op het midzomernachtfeest van haar. Dan draag ik mijn knielappen-jeans met wijde pijpen, een frullerig bloesje en veren in mijn haar. We zetten onze tent in een wei. Mijn kinderen scharrelen tussen een hele bende andere verwilderde kinderen en gaan veel te laat slapen. Als iemand aan het kampvuur zijn gitaar bovenhaalt, de volwassenen ook. De kortste nacht van het jaar wordt dan de langste. Vol met sweet memories - die ene smeulende blik van hem! - waaraan een hippieziel zich zeker een jaar lang kan laven.

Ik kijk nu al naar de volgende zomerwende. Mijn dochter ook.6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto. Het is vandaag de langste dag : inderdaad. Ik weet het al zo lang en schaam me dat ik het mijn kinderen weer niet verteld heb. Ook in mij schuilt ergens een 'hippie'. Mag ik vragen naar wat voor een school jullie kindjes gaan? De onze gaan naar een gewone katholieke, maar ik blijf twijfelen ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Sandra, haal de hippie in jezelf naar boven! Hihi.

   Mijn kinderen gaan naar een Jenaplanschool. We hebben er toevallig eentje in de buurt. Als hier alleen maar klassiek onderwijs zou zijn van goede scholen hier in de buurt, zou ik ze ook wel daarnaar sturen, denk ik. (Al vind ik Jenaplan ondertussen dus wel een héél toffe methode...)

   Ben benieuwd of je de knoop gaat doorhakken?

   Verwijderen
  2. Er is hier een Freinetschool op nog geen 100 meter van ons deur en ik wou ze daar naar school laten gaan, maar die school zit zo vol en ik hou niet van veel kinderen in één klas de hele dag. Dus koos ik voor het dorpsschooltje anderhalve kilometer verder, maar wel erg katholiek terwijl wij vrijzinnig zijn. Het is ook best een streng schooltje-daar heb ik soms moeite mee, maar de juffen zijn wel sympathiek. Je kan altijd bij ze terecht en ze denken erg aan milieu, hebben ook een paar Fosterkindjes, doen aan Fairtrade, ... dus ik mag eigenlijk niet klagen ;-). We hebben wel nogal 'losse' kinderen en dat botst dus weleens.

   Verwijderen
  3. Zo te zien voelen jullie zich daar in het algemeen wel goed, niet? Ik denk dat er op elke school wel iets is waar je je niet helemaal in kan vinden, methode of niet...

   Verwijderen