woensdag 17 juni 2015

Lammetjes

Al jaren ga ik met een groepje vrouwen om de twee maand wandelen. Door weer en wind, tochten van minstens 20 kilometer. Voor minder komen we niet buiten. Soms doen we een weekend jeugdherberg of gaan we kamperen. Rode draad: mannen en kinderen blijven thuis. Ons clubje heet niet voor niets Schapen zonder herder.

De laatste tijd gaan we wat meer flexibel om met onze vaste formule. Zo stapte onlangs nog een mannelijke verstekeling mee. En beslisten we vorig weekend om een tocht te doen met de oudste kinderen. Wij hebben ondertussen afgetrainde lijven en onze lammetjes zijn langzaam ook sterk genoeg om minstens tien kilometer te stappen.

Het werd Bokrijk! Op dag 1 ging het van Kiewit-station naar jeugdherberg De Roerdomp. Het is daar mooi wandelen, door het bos en tussen allerlei meertjes. (Want macadam moet je niet doen met kinderen, daar krijgen ze trage benen van.) Ik weet niet hoeveel kilometer we aflegden, maar per lammetje mag daar zeker nog twee kilometer bij. Staat daar verderop een struik met myrtillekes? Dan hollen ze alvast vooruit. Heeft iemand achteraan in de groep een bijzondere lelie, een fuut of een arend (!) gezien? Dan lopen ze dat hele eind terug. Zo ging het de hele tijd heen en weer, heen en weer. Gelukkig stonden in de jeugdherberg frieten op het menu. En een ijsje als dessert. Dat gaf hen nog wat energie om daar ter plekke tussen de konijnen en pony's en pauwen heen en weer te hollen. Weet je wat, tel er per lammetje maar vier kilometer bij.

Dag 2 trokken we naar het Openluchtmuseum van Bokrijk. Ik had daar een vrij oubollig beeld van, maar die huisjes en verklede mensen die tonen hoe het leven 300 jaar geleden was, doen dat verrassend verfrissend. Het aantal kilometers dat we daar afgelegd hebben! Ik wil er nog een keer terug tijdens een vol weekend van twee dagen. Om àlle huisjes te doen. Om jetonnekes te kopen voor workshops als potten bakken, leer bewerken, ... En om Lukas mee op de foto te zetten, verkleed in vroeger.

(c) Opperschaap Nel


2 opmerkingen:

  1. Dit is geweldig. Ik zoek al een hele tijd iemand om mee te wandelen. De man gaat weleens mee of de kinderen, maar alleen wandelen is maar alleen. Ik doe het nochtans liever dan fietsen. Wat fijn om zo een clubje te hebben van wandelende vrouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sandra, gewoon doen! Je vriendinnen optrommelen en vertrekken ;-)

      Verwijderen