zaterdag 23 mei 2015

Twee nominaties op zak

Ha, ik ben genomineerd voor een soort tikkertje onder bloggers: je krijgt van iemand een reeks vragen die je op je eigen blog beantwoordt, daarna stel je een andere blogger je eigen vragen. Een beetje zoals de kennismakingsspelletjes vroeger op kamp. Ik kreeg maar liefst twee van die "nominaties", een eufemisme voor vragenlijstjes, en doe het dus kort maar krachtig.


Vraagjes van LiesbethWat is het eerste dat je 's ochtends doet als je opstaat? De schuif met verse kousen en onderbroeken opentrekken voor ik naar de douche ga. Kleur of zwart-wit? Kleur! Wat is je favoriete quote? Begint eer ge bezint. (Geleend van mijn zus.) En ook: iedereen heeft recht op zijn hoek af. Van welk seizoen hoe je het meest en waarom? Alle seizoenen. Als het maar een dag is waarop de zon warm schijnt. (Ook in de winter.) Speel(de) je een muziekinstrument? Twee jaar dwarsfluit. Omdat ik de juf te streng vond en wij thuis een piano hadden staan, ben ik daarna overgeschakeld. Toch een zevental jaar pianoles gevolgd en een paar klasconcerten gespeeld. Wanneer danste je voor het laatst? Vorige week, in de keuken. Als er geen "wetten en praktische bezwaren" in de weg stonden, wat zou je dan willen doen? Opnieuw studeren. Kunstwetenschappen. Germaanse, geschiedenis, filosofie, ... Iets in die richting. Niet om een ander beroep uit te oefenen, maar uit interesse. Heb je een verslaving? Alles met een C: chocolade, chips en Cornetto's. Voor het geblog: camera en computer. Wie is je favoriete architect of wat is je favoriete gebouw? Het huis dat mijn papa voor ons getekend heeft. Ik word er vaak blij van. En de Stadshal in Gent. Ik kom graag op die plek. In een huis van Barragan zou ik ook nog willen wonen. Waar naai / schrijf / blog / teken / knutsel je? En heb je dat plekje daar wat voor ingericht? Ik blog 's avonds aan mijn bureau. De naaimachine sleur ik naar waar het leven is. Wat betekent "duurzaamheid" voor jou en (hoe) ben je ermee bezig? Steentje bijdragen waar mogelijk: wij hebben auto noch droogkast, eten vegetarisch, doen van regenwater, moestuin en Voedselteams en kopen al de rest ook zoveel mogelijk fair, tweedehands, bio en lokaal. Maar eerlijk is eerlijk: we gaan ook af en toe met het vliegtuig op reis en hebben een kleine eigen sauna. Dat verhoogt onze voetafdruk dan weer. 

   
Vraagjes van HaaikeWelk boek lees je momenteel? Het grote huis van Nicole Krauss. Waar ging je laatste reis naartoe? Fontainebleau. Wat was de mooiste dag in je leven? Moet meervoud zijn: de dagen dat ik mijn zwangerschappen bevestigd kreeg. Wat vind je je leukste eigenschap? Moet je aan anderen vragen, hoor. Ik heb zo veel toffe eigenschappen. Wat heb je gisteren gegeten? Een taartje met mijn grootouders. Wat was je favoriete vak op school? Geschiedenis en Nederlands. Wat is de leukste plek die je ooit bezocht? Chacahua - het strand van Y tu mamà tambienChocolademousse of tiramisu? Beide. Ik verdien dat. Waarom ben je gestart met bloggen? Puur voor mezelf. Om herinneringen te bewaren. Wat is je favoriete kledingstuk? Alles met blote benen en blote tenen. Hoe start je jouw dag? Met opstaan, helaas. 


En dan nu het moeilijkste deel: de vraagjes die ik wil stellen aan anderen... Ik gooit ze zomaar out there, zonder specifieke bestemming. Het is toch de bedoeling dat ik nieuwe blogs leer kennen? Zet hieronder even een linkje, ik doe graag ontdekkingen!
 • Geef een cijfer van 1 tot 10: hoe graag slaap je? En hoeveel uur gemiddeld?
 • Wat zou je doen als je één jaar gratis inkomen zou krijgen? 
 • Wat neem je àltijd mee op reis?
 • Als je een tatoeage zou laten zetten: wat en waar?
 • Wat is jouw definitie van geluk?
 • Favoriete niet-alcoholische drank?
 • Welke film raad je iedereen aan?
 • Wie wil je graag nog eens terugzien?
 • Wat is de foutste cd uit jouw collectie? Eén waarvoor je je écht schaamt.
 • Wat staat in jouw top-3 van te bezoeken buitenland? 
     

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat je het invulde! Geschiedenis vond ik ook leuk op school (behalve dan het deel over de Middeleeuwen, toen vond ik daar niets aan, nu vind ik het wel interessant :-)

  Ben wel benieuwd naar jullie huis eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het heel leuke vragen!

   In de geschiedenislessen over de Middeleeuwen haalde ik ook steeds al die koningen door elkaar. Vooral de verhalen over hoe gewone mensen leefden vond ik interessant. Niet de veldslagen, de grote manoeuvres.

   Oh, en over het huis plan ik ooit nog wel eens iets.
   Ik kom altijd graag terug van vakantie, dat zegt genoeg zeker? ;-)

   Verwijderen