dinsdag 2 februari 2021

Kinderrechtencommissaris

Zondag kregen ze een half uur om hun spullen te pakken. Een half uur om papa en mama, oma en opa, broers en zussen dag te zeggen.

Daarna stapten ze met hun masker en hun rugzakje dapper naar de speelplaats. Achter hen ging de schoolpoort dicht.

Drie weken, zo lang moeten alle kinderen van deze lagere school, samen met hun leerkrachten en een paar vrijwillige ouders, op school blijven.

Zaterdagavond bleek namelijk één van de kinderen uit het derde jaar besmet met corona. Daarom moet de hele school nu in quarantaine.

 

Wanneer Allerliefste mij het nieuwsbericht doorstuurt, een artikel waar ik ook bovenstaande foto van geplukt heb, schrijft hij er ook nog 'nood aan een kinderrechtencommissaris' bij.

Ja, ze zouden die in Vietnam zeker kunnen gebruiken. Maar ik vrees ook een beetje dat zo'n kinderrechtencommissaris hier waarschijnlijk alleen maar zou beweren dat met de kinderen alles prima gaat.

             

2 opmerkingen:

  1. Daar nemen ze "de school in quarantaine" wel heel letterlijk... Maar wie komt er nu op het idee om dat zo te doen, dat is toch vreselijk traumatisch voor die kinderen. Ja, eens een nachtje op school slapen, spannend. Maar drie weken?!
    Wat is het protocol op de school van Jana en Lukas? Ik vermoed anders, omdat het een internationale school is? Maar stel dat het ook zo zou zijn, kan je daar als ouder überhaupt tegenin gaan en thuis met je kinderen in quarantaine gaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hóóp dat het, indien het ooit zover zou komen, op de internationale school anders gaat gebeuren. En ik denk ook wel dat de Vietnamese overheid in ons geval iets meer last zou krijgen met alle ouders die hun ambassades zullen contacteren. Vietnamezen kunnen dat natuurlijk niet. Zo gaat het in een collectivistische samenleving heel vaak: het individueel belang is (soms radicaal) ondergeschikt aan het algemeen belang. Ik sta er soms ook nog heel erg van te kijken, en ik probeer te begrijpen... (Maar heel vaak lukt dat niet helemaal.)

    BeantwoordenVerwijderen