zondag 22 november 2020

Löded diper

Vreemde tijden, dat moet ik U niet zeggen. Wij hadden in de nazomer onze tweede lockdown. In Vietnam betekent dat dan dat je enkel voor boodschappen en medische zorg naar buiten mag. Aan wandelen of knuffelcontacten doen ze hier niet. Zo goed als àlles sluit en school gebeurt terug online.

Nu Europa weer aan de beurt is, leven wij al een paar maanden helemaal coronavrij. School, werk en sociaal leven gaan door zonder enige maatregel. Het grootste obstakel is nu economisch. Doordat de landsgrenzen nog steeds zo goed als hermetisch dicht zijn, blijft ook het internationaal toerisme weg. 

In Hội An betekent dat voor heel veel families een direct voelbaar en ernstig verlies aan inkomsten. Er zijn hier ook een handvol families met massa's spaargeld. Zij hebben voorlopig weinig tot geen zorgen en tegenwoordig ook een overschot aan tijd. 

Die families kunnen plots zelf hun kinderen naar school brengen. Ze zijn zowaar vrij in het weekend. Ze hebben nu op alle vlak de ruimte om mee activiteiten te organiseren. Quiz and pool party bijvoorbeeld. Paradoxaal genoeg is het sociaal leven hier nu soms drukker dan voor Covid-19.  

Het zijn vreemde tijden, ik moet het U niet zeggen. 


Die dip waar iedereen met zijn rijstkoek of rauwe wortel in zit, dat kan in Europa natuurlijk al maanden niet meer. De laatste ronde van onze quiz al helemaal niet.

Ms. Lindsay had een mooie vraag bedacht, aan het einde van de tweede ronde. 'Hoe heet the band van Rodrick Heffley?' Strikvraag, want fictieve muziekgroep. Uit de reeks Diary of a Wimpy Kid

Iedereen had het antwoord juist. Löded diper. Hard rock cool voor loaded diaper. Oftewel geladen luier. Mooie overgang naar de zes volle luiers waarvan de kinderen de inhoud moesten raden. Eentje met groene diarree, of eigenlijk pesto. Eentje met een drol die naar Snickers smaakte. Uitgesmeerde 'good old gravy' zoals iemand zei. (Dat is vleessaus.) Dadels. Seaweed.  

Heel vies! Neuzen werden in de luiers gestoken. Vingers afgelikt. En dan nog een keer. Niets coronaveilig. Het is hier voor een handvol besmettingen vaak veel strenger dan in Europa. Maar tussendoor ook wel zalig.

     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten