vrijdag 28 augustus 2020

Lockdown dag 33, let's go!

Hội An mag vandaag van directieve nummer 16 naar nummer 19. Dat betekent dat de heel strikte lockdown voorbij is. Mensen die geen hond moeten uitlaten, boodschappen doen of dringende medische zorg nodig hebben, kunnen terug buiten komen! Jippie!

We mogen naar het strand! De kinderen kunnen andere kinderen zien! Maar natuurlijk niet te veel tegelijk. 

Het is erg plots. Het voelt raar. De spuitcabine staat nog steeds bij de ingang van de markt. Đà Nẵng blijft op slot, dus voorlopig nog geen binnenlands toerisme voor Hội An. Zo veel mensen die daarvan moeten leven, krijgen het dus verder zwaar te verduren. 

Restaurants mogen wel open, vooral omdat er dan terug op straat gegeten kan worden. Dat is voor veel huishoudens essentieel, zonder keuken overleven sommigen hier wekenlang op instant noedels. Cafébezoek is niet noodzakelijk, bars blijven dicht.

'En school?' vragen de kinderen.

In theorie zou dat moeten lukken, met bubbels van minder dan 30 kinderen. Maar dan moet de lokale afdeling van het ministerie van Onderwijs wel expliciet toestemming geven. En dan moet de internationale school een oplossing vinden voor de kinderen én leerkrachten in Đà Nẵng. Half on campus, half online?

Online gaat het eigenlijk wel goed. Wat die leerkrachten verzinnen om de kinderen achter het scherm te doen glimmen! Vandaag wacky hair day, bij het ontbijt namen we Lukas onder handen. 

Zijn T-shirt toepasselijk. Als hij zijn laptop deze namiddag weer dichtklapt, kan hij zo naar het strand. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten