vrijdag 21 augustus 2020

De e-klas

Welkom back to school! Kleine klas, twaalf leerlingen op het bord.

Rechts zit Ms. Lindsay, zo komt Lukas in haar online lessen terecht. Klikt hij op haar telefoon, dan opent vanzelf een nieuwe e-mail en kan hij zijn juf iets vragen.

Via de gitaar komt hij in het online muzieklokaal, via het schilderspalet bij de kunstjuf. De lampion aan het bord brengt hem naar het scherm van Ms. Tham, de Vietnamese teaching assistent.

Ms. Tham begeleidt hem tijdens de blokken 'zelfstandig werk'. Drie keer raden waar zijn persoonlijk overzicht met taken voor deze week staat. (Hij kan daar ook afvinken! Zo krijgt zijn juf zicht op wie klaar is en wie niet.) En zijn lessenrooster?

Tijdens het lesblok 'andere talen' klikt de Vietnamese groep op de lampion, moedertaal Frans op de Eiffeltoren, Lukas op de Franse teddybeer. Die nounours is tegelijk sport mascotte, prof. Pascaline geeft namelijk ook lichamelijke opvoeding.

Ook alle online leerplatformen vindt Lukas in deze prent. Khan Academy, Brain Pop en Seesaw, de leer-app voor de hele school. Wiskunde oefeningen zitten achter de poster met cijfers, IPC achter de wereldbol. In de boekenkast verder ook nog Engels en het boek dat ze samen aan het lezen zijn. 

En de radio? Dat is Discovery Espresso. De poster van de school, boven Ms. Lindsay, dat is het videokanaal dat maandagochtend de assembly uitzendt. Iets dat alle leerlingen samen nu vanuit de eigen woonkamer volgen.

Wat een verbetering tegenover de overvloed aan mails en communicatiekanalen vorige keer! Lukas heeft een lessenrooster aan de muur en deze tekening altijd open staan. Hij moet mij nooit meer vragen wanneer wat waar.

Vrijdagmiddag is dat trouwens gewoon aan onze eettafel. Met zijn tortilla en het scherm voor hem. Dan eet de hele klas samen, sluiten ze gezellig de week af. Het hoogtepunt op zijn lessenrooster! Lukas was niet de enige die er al dagen naar uitkeek, alle klasgenoten bleven langer dan gepland aan tafel.   

Als tikkertje of beyblades op de speelplaats nu ook nog online zouden kunnen... 

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten