donderdag 16 april 2020

Hoog risico

Na twee weken directief nr. 16 is er duidelijk resultaat. Al zo'n twintig dagen geen besmettingen meer in Centraal-Vietnam! In Hanoi en HCM City is het anders, maar hier blijft het huidig aantal Coronapatiënten op nul.

Hiep hiep... Helaas!

De nationale campagne van social distancing wordt minstens een week verlengd. De enige verandering is dat regio's nu worden opgedeeld in hoog, medium en laag risico.

Veel buitenlanders hier. (Ook al zijn die hier allemaal al langer dan een maand, en is onze besmettingsgraad in principe dus even hoog als die van Vietnamezen.) En veel toerisme. (Ook al ligt dat al drie weken stil, de grenzen zijn al een tijdje gesloten.)

Het is dus meer in theorie dan in de praktijk dat Đà Nẵng en Hội An ook tot "hoog risico" gerekend worden. Gevolg is evenwel dat we ons ook in Centraal Vietnam nog steeds aan de allerstrengste maatregelen moeten houden.

Dat de kinderen al 11 weken niet naar school gaan en Allerliefste al 5 weken niet naar kantoor, dat laten we al lang niet meer aan ons hart komen. Dat we niet naar buiten kunnen, om gewoon even te wandelen of te fietsen, dat is lastig!

Nog minstens tot 22 april, zeggen ze. Misschien tot 30 april. Pfiew.
                  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten