woensdag 4 september 2019

Ruilwinkel

Laat mij het Vietnamees op de foto hierboven voor U vertalen. Trao betekent letterlijk uitlenen, nhận ontvangen. Met andere woorden 'geven en nemen'. Of zoals de initiatiefnemers het zelf aankondigen:  Op het einde van onze straat heeft deze zomer een ruilwinkel zijn deuren geopend. Kringloopeconomie komt in Vietnam beetje bij beetje op gang, behalve deze voor meubels is Dana Connect een van de weinige winkels waar je tweedehands vindt. Hier uniek, maar ook in België zou U ervan staan kijken.

Dana Connect is een kloeke kamer groot en draait volledig op vrijwilligers, voornamelijk Vietnamezen. Iedereen kan spullen binnenbrengen en meenemen. Gratis! Het kost niet bijna niets (zoals in de meeste kringloopwinkels) en er is ook geen alternatieve munt (zoals in sommige ruilwinkels), het is gewoon gratis. Met een maximum van drie stuks per keer.

Ik heb er al veel spullen binnen gebracht van families die hier weg verhuizen en niet weten wat ze met al hun overschotten moeten aanvangen. Kleren waar Jana en Lukas uitgegroeid zijn. En een volle zak via de collega van Allerliefste.

Zelf natuurlijk ook al gesnuisterd. In het rek met voor mij veel te kleine kleedjes (Aziatische maten zijn zo mini) een hele mooi handbeschilderde ao dai gevonden. Jana moet nog een beetje meer groeien, een beetje meer boezem krijgen en dan past hij haar perfect.


Gevaarlijk, zo'n ruilwinkel vlakbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten