woensdag 5 december 2018

Fotobewerking

Onze permanente verblijfsvergunning is in orde, we mogen twee jaar aan een stuk in Vietnam wonen. Niet dat het nu zo erg was om de grens over te steken.

Toch is het makkelijk dat we nu niet langer elke drie maanden een nieuw tijdelijk visum moeten aanvragen. Vrolijk geven we de vier geplastificeerde kaarten aan elkaar door. Eens zien hoe we erop staan.

Ik kijk vreemd op van mezelf. Ik draag meestal blauw. Bovendien was het warm op de dag van de pasfoto's, ik denk dat ik een T-shirt aanhad.

Ik controleer voor alle zekerheid. Zie je wel, blauw shirt. Op mijn verblijfskaart heb ik iets anders aan. Ergens in de procedure heeft iemand mijn foto bewerkt.

Nu heb ik dus een nieuwe bloes in mijn kast hangen. Een witte. Een e-bloes.


2 opmerkingen:

  1. Ale, zo absurd! Als ze dan per se willen dat mensen bepaalde kleding dragen, waarom dat dan niet meteen bij de fotovoorschriften zetten? Anderzijds, dan had je misschien een echte witte blouse moeten kopen, dus dit is wel goedkoper :)
    En vooral: hoera voor de tweejarige vergunning! En is dat dan het maximum dat jullie kunnen krijgen (aangezien dat een "permanente" vergunning is)? Wel interessant om daar ook de verschillen te zien tussen verhuizen naar een Europees, niet-EU land met bilaterale akkoorden voor zo'n dingen en verhuizen naar ergens totaal anders :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, kledingsvoorschriften waren wel handig geweest! Tegelijk ook wel makkelijk dat iemand dat voor mij in orde gebracht heeft (ik vermoed zelf een collega, dus echt wel lief bedoeld).
    Er zijn hier ook langere vergunningen, 5 jaar als je bijvoorbeeld met een Vietnamese inwoner trouwt, maar geen héél lange vergunningen. Binnen twee jaar dus misschien toch maar eens een echte bloes kopen? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen