woensdag 15 augustus 2018

Nieuwe horizonten, nieuw uitzicht

Nu mijn leven verandert, deze blog ook. Ik hoop dat jullie het nieuwe uitzicht mooi vinden. Voor de archieven plak ik hieronder nog eens hoe het was.Dit was de blog en dit waren wij, bij ons vertrek naar Vietnam. Of toch ongeveer. Want online, dat is natuurlijk nooit zoals het leven echt is. En dat schreef ik toen ook, in de rechterkolom:  

U leest hier niet de realiteit. Ik blog vooral over de mooie kanten van het leven met mij (EL) en de mijnen (EN CO). In het echt zit het soms eens tegen. Maar dan klap ik de computer open, ga ik op zoek naar herinneringen die wil vasthouden en word ik vanzelf weer blij.

EL

Ik ben Ellen. Geïnteresseerd in alles, gespecialiseerd in niets. Opruimfreak, bezorg, thuis voltijds mama en op het werk pedagoge, hoofdredactrice* van het tofste vakblad ter wereld. Regelmatig alleenstaand, saunatisch aangelegd, fietsadept / autoloos, leesbeest, pianiste in pogingen, vegetariër, tapdanseres, prutskous, slaapkop, matroos en ex-schuunschgreifster. Trefster van regelingen maar vergeetachtig.

* Dat betekent niet dat op deze blog nergens kromme zinnen, dt- of spelfouten te vinden zijn. Ik doe dit na mijn uren... én ik heb een lichte vorm van dyslexie. Het verschil tussen de eitjes-ei en de ijsjes-ij vind ik moeilijk. Of het verschil tussen eu en ui, tussen au en ou. En dat voor een redactrice! 

EN CO

Allerliefste is de allerliefste, veggie-kok des huizes, klimmer, noord-zuid-geëngageerd en voor zijn werk vaak in het buitenland, mijn jeugdlief en beste kameraad, actualiteitsjunkie, heel sterk, mijn favoriete chauffage, Latijns-Amerikanist, politicoloog, papa, pendelaar en (plooi)fietser, heerlijke serie- en saunacompagnie, kapitein, klusjesman, geduldig, droog en grappig, globetrotter, slaapkop.

Jana is 10. Tien, tien-er. Zo blij met de gaatje in haar oren, ein-de-lijk oorbellen! Kippenhoedster en altijd aan het broeden op een plan. Voor haar broer de liefste zus, menig BFF en nestleidster bij de welpen. Snel mee met de dingen, waterrat, creatieve knutselaar. Fan van Lage Landenmuziek en de dokter Bea show. Melancholische pianiste in spe, wereldfiets-ster, binnenshuis vegetariër zoals de rest, imaginaire paardrijdster, pannenkoekenbakster, gezellige kletskous, verslindster van dikke boeken en een bijna puberale slaapkop.

Lukas is 8 en daarmee een hooggeachte. Dol op zijn pyjama en spelen op de grond. Het liefste combineert hij die twee: een hele dag in pyjama op de grond spelen, meer verlangt hij niet. Huppelvrolijke jongen met een (extreem luide) aanstekelijke lach, altijd in voor een potje vechten / knuffelen / kietelen. Wilde danser, kapoen en broekenslijter. Zot van (luister)verhalen en weetjes. Geïnteresseerd in transport, techniek, aardrijkskunde en geschiedenis en heel grote boekenfan (inclusief encyclopedieën). Babbelaar (al die weetjes moeten verteld), overtuigd vegetariër en met-het-licht-aan-op-de-gang ook een slaapkop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten