zondag 27 maart 2016

Konijnen

Alle mogelijke onderwerpen passeerden de revue. Medicinale planten. Kabouters. Paarden. Walt Disney en de animatiefilm. Neen, toch weer paarden. Uiteindelijk werd het een spreekbeurt over konijnen. Haar vriend L. bracht konijn Kruimel mee naar de klas en samen vertelden ze over het verschil tussen een konijn en een haas, dat de naam 'Spanje' op een ingewikkelde manier afstamt van het woord konijn, hoe je een konijn best kunt verzorgen, enzovoort.

Ze kwamen twee keer bij elkaar om voor te bereiden en zijn dit soort dingen duidelijk gewend. Hoe vlot die brainstormen met een woordspin, zeg! Ook nog eens visueel afgestemd op het onderwerp. Petje af.




Op het einde een quiz. Ik ben benieuwd of U de strikvraag in de categorie 'beroemde konijnen' kunt oplossen. Welke hoort niet thuis in het rijtje?





2 opmerkingen:

  1. Hoe oud is je dochter? I am impressed. En euh, de paahaas is geen konijn, he! (T is dat ge zelf al had geschreven over 'het verschil tussen haas en konijn', anders was mijne frank nooit gevallen).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze is 8, bijna 9. Niet alle beroemde konijnen heeft ze zelf gevonden, hé. Zo'n spreekbeurt moet ook een beetje thuis voorbereid worden, we hebben die konijnen van Monty Python en de suicide bunnies aangedragen. Die van Playboy durf ik enkel op mijn blog tonen, dat lijkt me niet geschikt voor in de klas... ;-) Maar dat verschil tussen die haas en dat konijn en dan de paashaar: ik moet zeggen dat ik ook onder de indruk was!

      Verwijderen