vrijdag 18 juni 2010

Fit Mama

In een onbewaakt moment liet ik mij ontvallen dat ik na de bevalling zou sporten om mijn lijf terug strak te krijgen. Misschien kunnen we die plannen alsnog schrappen en mijn waanideeën op zwangerschapsdementie steken?

Helaas Na de geboorte heb ik dit boek gekregen van mijn zus. En zowaar, er staan nuttige oefeningen in. Oefeningen die vandaag bevestigd werden in de eerste sessie postnatale kine. Lukas stond lag erbij en keek ernaar.


En ja, er is nog veel werk. Bekkenbodem. Schuine, rechte en zijdelingse buikspieren. Bij mij staan ze allemaal krom (diastase voor de ingewijden). Borstspieren. Armkwabjes.  

*Dus zus, bedankt. Ik doe écht iets met je boek.*

Kersverse moeders van een eerste boreling kan ik enkel op het hart drukken: doe Uw oefeningen! Ze komen van pas als U plannen heeft voor nog meer kinderen (en Uw lijf dus nog meer uitgerekt wordt).

3 opmerkingen:

 1. Flink hoor, Ellen! Ik heb nooit postnatale gedaan, altijd verkondigd dat ik dat wel zou doen na mijn laatste kind. Babette is nu al een jaar (en ja, zéker de laatste!) en ik moet nog aan beginnen. Misschien kom ik dus dat boek wel eens lenen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Nel: In de groepsles zat ook een moeder met éénjarig kind. Die voelde alle besproken spieren wel veel beter dan ik. De juf verkondigde dat ik niets kon voelen omdat het nog allemaal "pudding" is. Jeetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na het derde kind heb ik die toch ook maar gedaan. Bijna onder druk van mijn gynaecologe, die dat zò belangrijk vond. Ik heb er snel de brui aan gegeven, maar iedere keer als ik het woord 'bekkenbodemspieren' hoor, doe ik toch nog even wat oefeningen :-)
  Trouwens, geen zin om naar de IJverige Wijven te komen?

  BeantwoordenVerwijderen