woensdag 22 april 2020

Twee meter

Om middernacht mogen wij terug uit ons kot komen!

Al vijf dagen geen besmettingen meer in Vietnam (hier in Centraal Vietnam is dat al 29 dagen). Om klokslag twaalf uur vannacht schort de eerste minister directief nr. 16 (geldig vanaf 1 april) op. Hij vraagt wel 'om waakzaam te blijven'.

We zullen ons dus nog steeds zoveel mogelijk moeten beperken tot essentiële verplaatsingen. Op de baan ook nog altijd wegversperringen en controle van allerlei documenten, onze gezondheidsverklaring en real time temperatuur. Buitenshuis zijn maskers verplicht. Bijeenkomsten van meer dan 10 mensen blijven verboden. Als je op het werk geen afstand kunt garanderen, moet je thuis blijven. Ook veel horeca en karaokebars blijven nog even gesloten, net als de scholen en de grenzen.

Maar hé, we mogen op zijn minst terug naar buiten! Een keer gaan fietsen. Wandelen. Oh, ik denk wel dat we op het vliegerveldje twee meter afstand kunnen houden!

Ik heb gelezen dat je in België iets meer dan een (denkbeeldige) winkelkar tussen jezelf en de anderen moet plaatsen. In Australië gebruiken ze het beeld van een kloeke kangoeroe of drie volwassen koala's. In Florida is het 6 feet oftewel one alligator.

Voor Vietnam maakte kunstenaar Muraken een reeks tekeningen. Hij postte ook een blanco versie, en de oproep om die zelf in te vullen. Kijk in de commentaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten