maandag 2 december 2019

Was het verkeer in het echt maar zo grappig als dit kaartspel

Tweede keer december in Vietnam, we weten ondertussen hoe het gaat. Ambassade inschakelen, bestellingen plaatsen, gemeenschap van de Lage Landen optrommelen, feest. En thuis ...

Omdat tekeningen moeilijk in een slipper passen en we hier geen andere schoenen hebben, regenlaarzen! Wortels noch suikerklontjes, volgens hen blijft Slechtweervandaag beter in België. Te warm voor het paard en te warm voor een kopje koffie zetten ze grote flessen spuitwater klaar.

Omdat chocolade smelt en mieren ook 's nachts speculaaskoeken weten te vinden, komt Sinterklaas pas in de vroege ochtend. Willen ze een verrassing, dan moeten de kinderen lang in bed blijven liggen.

Die verrassing, dat is iets kleins. We zijn met 500 kilogram naar Vietnam gekomen, ooit keren we met 500 kilogram terug naar België. Veel spullen accumuleren kunnen we ons hier niet permitteren! Vorig jaar iets dat in Hội An mag achterblijven, dit jaar iets dat desnoods in de handbagage past.Traffic oi! Een kaartspel van Vietnam Themed Games. Laveer door de grappige verkeerschaos en doorkruis om ter snelst Vietnam. Wie met zijn fiets, scooter, brommer, auto, busje en vliegtuig als eerste 1000 kilometer haalt, is gewonnen. Maar kijk uit voor een platte band, een lege tank, rood licht en andere pech onderweg. Je kunt je tegenspelers vertragen en zelf veiligheidskaarten verzamelen om je tegen dit soort onheil te beschermen.

Eenmaal je alle regels doorhebt, speelt het zo vlot als UNO. Je moet een beetje geluk hebben en een beetje nadenken, maar gelukkig ook weer niet te veel. Het allerleukste is dat we ons echt kunnen voorstellen hoe we door de drukke straten en langs de rijstvelden rijden.

Hé, dat is het Crazy House in Đà Lạt! Het gat in het wegdek, dat is op de brug onderweg naar Cao Hồng Lãnh! Haha, de vuurspuwende draak van Đà Nẵng. Oh, het mooie Noorden! Alle kaarten passen aan elkaar, als Lukas alleen wil spelen maakt hij er één lange puzzel van. Eén uitgestrekt landschap.

Ze hebben niet gekregen wat ze in hun brief vroegen, maar zijn hiermee ook heel content. Sinterklaas heeft goed gegokt.
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten