zondag 27 oktober 2019

Ingesloten

Weinig toeristen rond deze tijd van het jaar, veel regen. Het is relatief rustig in old town, het historisch centrum van Hội An. Wij komen er nu weer veel vaker.

Zondag naar een kunstengalerij waar nieuw werk zou hangen. Eerst in de verkeerde steeg beland, maar dat is hier nooit heel erg. De kleine steegjes zijn soms de mooiste.
Daarna wat kunst gekeken. Niet de panelen van hierboven, maar olieverf schilderijen in een echte galerij. Weinig onder de indruk - Vietnamese kunst is braaf, zo! braaf! - stappen we terug buiten om te zien dat onze fietsen ingesloten zijn. Koopwaar van een lokale Vietnamese verplaatsen? Daar wagen we ons niet aan. 


Wachten we of slenteren we nog een blokje om? We kopen drie taiyaki croissants, de ontdekking van de dag. Taiyaki is een traditioneel Japans dessert, een cake in de vorm van een vis, meestal gevuld met rode bonenpasta. Denk daarrond het bladerdeeg van een Franse croissant en binnenin een vullende crème met smaak naar keuze: aardbei, groene thee, kaas, chocola, vanille ... Resultaat is een dessert van 24 lagen, de buitenste eentje van gekarameliseerde suiker.

Terwijl we onze duimen en vingers aflikken, wandelen we naar de kade waar boten liggen te wachten op volk dat er niet is. Af en toe waait er een bijzonder natte regenbui voorbij. Dan trekken de witte toeristen snel wegwerp plastic jassen aan. (Ik snap nog steeds niet waarom ze niet gewoon hun eigen regenjas meebrengen...) En kruipen de Aziatische toeristen in een theehuis of onder het zeil van een cyclo.

Oh Hội An, zelfs in de regen zo mooi!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten