vrijdag 27 juli 2018

Stokjes op de barbecue

Vegetarisch eten is in Vietnam geen probleem. Veel groenten, noedels en rijst. Veel boeddhisten ook, die eten minstens een keer per week vegetarisch. Kortom, geen probleem.

Het is dat wij een soort traditie hebben: als we in een kuststad op vakantie zijn, dan mogen de kinderen ook een keer vis. Misschien de reden waarom ze het zo graag eten. Als kind vond ik vrijdag visdag verschrikkelijk, voor hen is vis een feest. 'En je zegt zelf, mama, dat we hier eerst op vakantie zijn.'


Dus gaan wij naar een visrestaurant om de hoek. Eentje waar je naast je mini-tafeltje een mini-barbecuestel krijgt. Zelf bakken en grillen is de opdracht. We krijgen er een ijzeren tangetje bij.

Per persoon ook een paar houten stokjes. Als er rijst op het menu staat (bijna elke dag dus), lukt het ons al vrij goed om dat tot de laatste korrel met stokjes op te eten. Eigenaardig genoeg zijn grote stukken moeilijker, zo zwaar om op te pakken. Maar de motivatie is groot. Een kloeke inktvis, ook dat kunnen we ondertussen.

2 opmerkingen:

  1. O jaaaaaaa, de bbq's !!! Heerlijk! Eén van onze favoriete eetstandjes ginds! Al waren we niet zo goed in het zelf grillen, de dame van het restaurantje kwam ons tot twee keer toe een nieuwe 'rooster' brengen ... (rode kaakjes)
    Mocht je ook groentjes kiezen? Wij zagen er onder andere brochettes met een hele rij mini-champignonnekes; RESPECT voor wie dat op een prikker krijgt, met zo'n dunne steeltjes!
    Maar zo'n mooi drankje, mét aardbeienbloem, nee, dat kregen we nooit. Misschien omdat onze grillplaat zo zwartgeblakerd was???
    Liefs! En SMAKelijk...
    Liesewies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Liesewies, als jullie heimwee hebben naar BBQ: kom maar af! We zullen zelf zo'n mooie drankjes voor jullie maken. Vijf stuks, met liefde. Smak terug!

    BeantwoordenVerwijderen