donderdag 17 mei 2018

Gezocht: talent

Eén van de meer absurde dingen die ik de afgelopen weken deed, was de vacature voor mijn job zo ruim mogelijk verspreiden. Absurd, want ik heb een heel goede en leuke job. Vandaag nog mocht ik op reportage in Leuven, waar Piep kunstenaars uitnodigt om in de kinderopvang hun ding te doen.

Nadat illustrator Mieke Lamiroy haar interactief beeldverhaal geprojecteerd had, schilderden de peuters van Het Toverhuis hun eigen fantasiedieren en monsters. Eerst nog aarzelend, want dat gekke doorzichtige papier kun je niet zien. Daarna vol overgave. Met zwierige uithalen. Met het handvat van het penseel. Met een sponstechniek waardoor de haren een beetje als steeldrums gingen klinken. Met alle tien de vingers. 


Daarna mocht de kinderkunst op de projector. Toen de olifant van M. levensgroot op de muur verscheen, riep L. heel luid 'Waw!' S. reikte zijn schilderij wel drie keer aan, zo fascinerend vond hij het om eigen werk geprojecteerd te zien. En nadat V. luidop fantaseerde over een dierentuin, legden alle kinderen tegelijk hun schilderij op de lichtbak. Samen met het oorspronkelijk werk van de kunstenares, inclusief transparant insteekmapje. 
Meer kan ik U niet vertellen, het volledige artikel met bijhorende interviews verschijnt pas in september in KIDDO. Dat is de jongere versie van Klasse, oftewel: hét vakblad voor de pedagogische professional. Een tijdschrift waarvoor mijn vervanger slash opvolger niet alleen op reportage mag, hij/zij wordt meteen ook eind- en hoofdredacteur.

En hij/zij mag nog veel meer leuke dingen doen. Evenementen in goede banen leiden. De projecten van mijn collega's in de kijker zetten. Relaties met de pers (verder) uitbouwen. Onze sociale media voeden. De eindredactie verzorgen van publicaties en films: stuk voor stuk standaard werken in de sector van het jonge kind. En alle linkjes waar ik net naar verwezen heb actueel houden.  

Samengevat: leuk en boeiend werk voor wie graag bezig is met taal en beeld en inhoud. Belangrijk werk ook. Want maatschappelijk relevant en zo, werk om trots op te zijn. In Gent, waar je ook nog eens terecht komt in een bijzonder fijne ploeg. Dus ik weet best waarop U nu al de hele tijd zit te wachten... De vacature!

Solliciteren kan nog tot eind deze maand. Voor meer informatie weet U me te vinden. Vraag me alleen voorzichtig uit, alstublieft. Ik weet niet of ik al klaar ben om mijn eigen job zomaar af te staan.

2 opmerkingen:

 1. En ik weet niet of wij al klaar zijn om jou af te staan als collega :-(
  Knuf, Linds

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, wat ben je toch een sweetie! Eerst nog 7 juni, redactiefeestje...

   Verwijderen