dinsdag 3 april 2018

Met een meerjarenplan naar Vietnam

Weet U het nog, toen ik een geheim had dat ik nog niet kon verklappen? Ahum. Toen de plannen wel al wild maar nog vaag waren, vertelde ik het effectief aan een wildvreemde. Nu het definitief beslist is en de dichtste mensen op de hoogte zijn, nu mag het hier online.

De voorbije jaren solliciteerden hij en ik afwisselend op buitenlandse vacatures. Af en toe kruiste een interessante functie ons pad, maar tot nu toe was er altijd wel een element dat ons tegenhield. De ene keer was de timing ongelukkig, de andere keer leek de locatie niet helemaal leefbaar met kinderen of zouden we onze spaarcenten te veel moeten aanspreken.

Deze keer zit alles mee. Het rood dat hij tijdens het interview droeg, deed wat het moest doen. En Allerliefste zelf deed het natuurlijk ook niet slecht. Hij gaat voor de VVOB werken. Standplaats: Da Nang, Vietnam. Dat is nogal ver, dus de kinderen en ik verhuizen mee.

Niet zonder vallen en opstaan, daar zijn we ons van bewust. Zeker voor de kinderen wordt het heel hard wennen. Ook Allerliefste staat voor een nieuwe professionele uitdaging. En ik? Ik ga mijn clan daarin ondersteunen. Ik ga me - zeker de eerste maanden - voltijds bezig houden met de zorg voor en het onderwijs van de kinderen, het nieuwe huis en huishouden, het uitbouwen van een internationaal/lokaal sociaal netwerk en dingen waar ik me nu nog niets bij kan voorstellen.

Hoe ons dat vergaat, leest U hier op tijd en stond wel.

6 opmerkingen:

 1. Oh! Heel veel succes, Vietnam is nog steeds één van mijn allermooiste reizen, benieuwd hoe het is om daar ook echt te wonen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ellen! WOW Ellen!!!!! Proficiat en spannend zeg. Zotjes. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, wat een fantastisch en onverwacht nieuws! Ik wens jullie gigantisch veel succes en ben superbenieuwd naar alle verhalen die hier gaan verschijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor jullie enthousiasme. Want het is natuurlijk niet dat we daar ons hand niet voor omdraaien, zo'n verhuis is echt wel spannend. Bemoedigende woorden en commentaren helpen daar wel bij... Merci.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was! Super dat jullie die uitdaging aan durven. Verhuizen naar het buitenland is zoiets waar velen van dromen (wij ook) maar niet veel mensen die het echt doen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey! Geen gewoon nieuws en voor jullie kinderen zeker niet te onderschatten... Succes daarbij. Ik denk sterk dat jullie dat avontuur gaan doen slagen!

  BeantwoordenVerwijderen