donderdag 25 januari 2018

Bhavani

1. Een van de vele verschijningsvormen van de moedergodin in India. Ook gekend als Tulaja, Turaja, Tvarita, Amba en Jagdamba. Haar naam vertaal je blijkbaar als levensgevend. Zij zou de kracht van de natuur zijn en de bron van creatieve energie. Zie godin Bhavani.

2. Restaurant in Brugge. Op een hoek van het Simon Stevinplein: gezellig, koloniale sfeer en oosterse charme. En ook heel lekker. Veel variatie, in allerlei kleine kommetjes, voor vegetariërs en niet-vegetariërs. Zie restaurant Bhavani.

3. Tweevoudige herinnering. Eindeloos veel jaren geleden nemen we de trein naar het Gruuthuusmuseum. We fantaseren dat we daar later met onze kinderen wonen, grote open haard en binnenzwembad en al. Daarna spenderen we al ons zuur gespaard zakgeld in een keer in een Indisch restaurant. Ik kan het filmpje van die dag nog oproepen, weet alleen niet meer waar dat restaurant precies ligt. Luttele weken geleden gaan de kinderen naar school, wij hebben allebei een officiële vrije dag. We fietsen naar Brugge, mijn tenen hebben koud. Allerliefste herinnert zich die dag van toen ook nog helemaal en heeft een beter geografisch geheugen. Hij fietst voorbij het Gruuthuse, leidt mij recht naar het restaurant. De suggesties op de kaart passen veel beter binnen ons budget dan vroeger. We nemen aperitief en voorgerecht en zo. Geen koffie, thee en taart, we willen de trein niet missen. Daarna met de fiets van het station naar de school, alsof we van een doordeweekse werkdag terugkwamen. Terwijl! Met die dubbele herinneringen was het een heerlijke dag! 

4. Goed voornemen. Waarom wachten om er samen op uit te trekken? Het komt niet zo vaak voor dat de kinderen op school zijn en wij tegelijk een vrije dag hebben, dat moeten we dan maar zelf wat vaker organiseren. Toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten