woensdag 10 mei 2017

Kopie, maar dan anders

Dat je het ook kunt zien aan de structuur, daar kwamen ze niet op. Elke keer opnieuw: 'Bah, zout! We moeten naar links.' Blij als ze naar rechts mochten, suiker is veel lekkerder.

Enfin, we hebben toch een element van de verjaardagstocht van alweer-drie-jaar-geleden kunnen recupereren. De proefproef. Oh, en ook dat met die stok. 'Meet 77 keer de lengte.' En ook nu weer namen twee meisjes zorgvuldig de maat, terwijl de anderen toekeken.


De rest van de tocht was anders. Geen copy paste. Het werd een compromis tussen zijn verlangen naar een filmavond (want zo vieren grote kinderen hun verjaardag) en ons verlangen naar een ouderwetse schattenjacht (want zo jammer als hij dat ijzersterk concept zou missen). Dus leidden instructiefilmpjes van Jana naar een klapbordje om zelf filmpjes te maken.

Tijdens de tocht zelf deden thema, inkleding en schat er al lang niet meer toe. Het plezier van zo'n zoektocht zit hem in telkens weer uit de startblokken schieten. Op naar de volgende tip.Het plezier zit hem in ravotten en wild doen.En samen zijn.


Heerlijke bende. Heerlijke dag.

1 opmerking: