maandag 20 februari 2017

Sprong 1

In zeven grote sprongen naar het groeifeest, da's het idee. Wanneer we het geboortejaar 2010 de eerste keer verzamelen, lijkt samen voorbereiden en feesten meteen de normaalste zaak ter wereld. Ze zingen van zevensprong en beginnen meteen aan hun eerste 'opdracht': een tas maken met plaats voor herinneringen. Met elke sprong zal hun draagtas een beetje voller raken.



De tas is op zich eigenlijk al een mooi aandenken. Zo typisch voor deze groep ook. Want Y. doet mee, een dochter uit China. Net als de anderen geboren in 2010, het jaar van de tijger. En dus schilderen alle kinderen een tijger op hun tas. En willen ze allemaal hun naam in Chinese tekens.



Het is nog maar de eerste sprong en ik vind het nu al geweldig. Echt iets voor deze bende.

Elk jaar opnieuw start het groeifeest van nul: ouders en kinderen geven zelf richting aan de voorbereiding, geen twee edities zijn hetzelfde. Dit jaar wordt het dus iets met tijgers, iets met springen en andere dingen waarover ik niets meer kan vertellen. Omdat ik zelf nog niet weet wat het zal worden. Sprong 2 en verder moeten nog komen. Ben al benieuwd waarmee de groep feestvierders nog meer zal afkomen.

3 opmerkingen:

  1. Ondertussen zijn we gestart met de voorbereidingen voor sprong 3 en het is duidelijk: de lat ligt hoog ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar niet te hoog, hé! Want ik moet sprong 4 of 5 voorbereiden en dat moet nog haalbaar zijn... ;-)

      Verwijderen