dinsdag 12 januari 2016

Boekenbingo

Niet dat lezen een wedstrijd moet worden. Bedoeling is om mijn boekenkast dit jaar eens op een heel andere manier te benaderen. Daarom heb ik me voorgenomen mee te doen aan de bingo van Iedereen Leest: een heerlijke lijst, te voltooien tegen eind 2016.


Zoals het met goede voornemens gaat, sneuvelen die doorgaans in de eerste helft van januari. Zo schrapte ik zaterdag al de sneeuw bij twee. Er staat nu 'Boek waarin het sneeuwt stormt: De kinderwet (Ian McEwan)'.

Een boek geschreven door een vrouw is mijn volgende zet. Een boek met een lelijke kaft, daar kijk ik al naar uit. Het boek van een Nobelprijswinnaar staat al lang ongelezen in mijn kast. Mag dat ook, twee nummers in één klap?

Wat mij het leukste lijkt zijn de nieuwe ontdekkingen die hierdoor misschien komen bovendrijven. Een boek door of over Afrika? Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee welke titel dat kan zijn. Maar op lezerstippenlezers staat genoeg inspiratie.

Ook leuk: de boekenbingo voor kinderen.

8 opmerkingen:

 1. Congo van David Van Reybrouck? Ik heb het zelf nog niet gelezen en het is een dikke kloefer, maar zou wel de moeite zijn.
  Ik doe zelf mee met de Verbeelding Book Challenge bij Kathleen van verbeelding.org. Ook een fijne lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist ja, Congo. Goeie tip! Die staat ook al lang in mijn kast. Weer twee vliegen in één klap. Ik krijg het gevoel dat het onderdeel "al lang ongelezen in de kast" goed zal scoren... Haha.

   Verwijderen
 2. Hihi, een boek met een lelijke kaft. Heerlijk puntje!

  Vorig jaar las ik De laatste kolonialen als boek dat zich afspeelt in Afrika (voor de Verbeelding book challenge), heel interessant, al maakten mijn grootouders zelf natuurlijk wel deel uit van die laatste kolonialen, waardoor het ook een stukje van hun geschiedenis was. Dit jaar ga ik sowieso al een boek van een Afrikaanse schrijver lezen met Disgrace van Coetzee. Misschien een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Kolonialen, was dat goed?
   En Coetzee is toch ook een Nobelprijswinnaar, niet?
   Alwéér twee vliegen in een klap.

   Verwijderen
  2. Ja, ik vond De laatste Kolonialen wel de moeite (weliswaar nog net iets meer dan een ander misschien omdat mijn grootvader een van de getuigen in het boek is, waardoor ik ook écht over mijn grootouders kon lezen). Ik schreef er vorig jaar een uitgebreidere review over (doorscrollen naar beneden):
   http://lepetitrequin.com/2015/04/gelezen-in-maart-2015/

   En Coetzee heeft inderdaad de Nobelprijs gewonnen! :)

   Verwijderen
  3. Meteen geantwoord op je blogpost! Merci voor de tip, komt op het lijstje!

   Verwijderen