dinsdag 20 oktober 2015

Kringverhalen

Zaterdag was veel dagen.

Werelddag van Verzet tegen Armoede - onder de Stadshal gepasseerd.
Dag van de chocolade - en passant mijn bon geruild.
Kringloopwinkeldag - mijn huisgenoten meegetroond.

Zagen we daar nu toch een Olivetti Lettera 32 staan! Voor 5 euro. (En gij nu!) Sindsdien klinken hier de hele tijd van die heerlijke belletjes en ben ik op zoek naar schrijfmachinelinten. (Tips welkom.)Na de vertelkring deze ochtend staat de machine in de klas. Benieuwd of ze daar ook td zullen schrijven als iemand (zoals ik) hen zegt dat wordt in dit geval met dt is. Ontvoert met een d daar kwam ik zelfs niet aan toe. Ze vroeg mij of dat nu allemaal zooooooo belangrijk is. Jawel, spelling is soms een beetje belangrijk. Maar niet zo belangrijk als sommige andere dingen in het leven. Zoals een verhaal van een zus voor een broer zot van auto's. 

Ik hoop dat de kinderen in haar klas deze week veel verhalen gaan schrijven op die kringmachine. Echte kringverhalen.

5 opmerkingen:

 1. Oh, zo'n typemachines! Mijn grootvader typte altijd op zo eentje en af en toe mocht ik ook eens :-)
  Ze staat nu nog steeds bij mijn grootmoeder, maar als zij ze ooit zou willen wegdoen, dan adopteer ik ze sowieso!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow yeah, die moet je zeker adopteren. Bij ons heeft het zelfs nog een heel leuke wending gekregen: het nieuwe klasproject gaat nu over oude machines. Cassetterecorders, de eerste gsm's, walkmans, faxapparaten, vroegere tv's, vaste telefoontoestellen, noem maar op. Ze zongen vandaag zelfs het liedje van de Fixkes, vraag het aan. Alle ouders enthousiast, pure nostalgie! ;-)

   Verwijderen
  2. Oh super! Zo leuk dat daar zo onmiddellijk op ingespeeld wordt!

   Verwijderen
 2. Misschien proberen het huidige lint in inkt te leggen? Of een geheel nieuw lint in inkt te leggen en het op de bestaande 'rolletjes' bevestigen...
  't zijn maar wilde ideetjes natuurlijk ;-)

  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die tweede foto is echt GEWELDIG!!! Het verhaal erachter ook :-). Zo leuk dat ze er meteen mee aan de slag gaan. En ja, dat geluid, dat lijkt me zalig.

  BeantwoordenVerwijderen