maandag 28 september 2015

Hotel 'De Slaapkop'

Na elk verjaardagsfeest bedenkt ze het scenario voor de volgende keer. Alsof groot worden niet snel genoeg kan gaan. Het scenario schrijft ze neer. Als het eindelijk zover is, moeten wij alleen nog maar uitvoeren.
 • Concept: Pyjamafeest.
 • Avondmenu: Frietjes en prinsessenbonen.
 • Ontbijt: Pistolets.
 • Uitnodiging: Huisje uit origami, aan de getekende voordeur verjaardagsballonnen.
 • Versiering: Slingers in de woonkamer, ballonnen aan de voordeur. Anders klopt de uitnodiging niet. (De uren klopten trouwens écht niet. Ik schreef en zij schreef over en zo kwam het dat een kind zoveel vroeger op de stoep stond, terwijl wij ons nog dààrvoor afvroegen waar iedereen toch bleef. Verwarring alom.)
 • Vriendjes: Het enige aspect dat tijdens het jaar nog durft te veranderen. Nadat ze zelf op een druk pyjamafeestje beland was, telde ze niet meer "zoveel jaar, zoveel vriendjes" maar wilde ze het beperken tot vier. 
 • Muzikaal pakket: Zelfverzonnen opdrachten die te maken hebben met slapen. Denk massage, dingen met de ogen dicht, slaapliedjes, enzovoort. 
 • Film: Verrassing. Maar wel een titel die ze met hints kon raden tijdens de laatste opdracht van het muzikaal pakket!
Een partyplanner valt erbij in het niets. Ze hielp zelfs computer en projector installeren.


Plannen bedenken en van alles organiseren is wat ze het liefste doet. Op haar verjaardag leefde ze zich daar volop in uit. Maakte voor ons huis een uithangbord Hotel De Slaapkop. Schreef op iedere deur de functie. Film-, speel- en eetzaal, batkaamer, 1e kaamer, 2e kaamer, WC ... Maakte nadien voor elk kind een hotelpasje dat ze nodig hadden voor haar slotensysteem. 

De hotelgasten volgden haar procedure voorbeeldig. Gingen nooit zomaar een kamer binnen, steevast mét pasje. (Dat kind moest dan de deur sluiten, zodat de volgende ook zijn pasje kon gebruiken.) Hielden hun pas te allen tijde op zak, zelfs tijdens de film. 

Heerlijk feestje. Echt haar feestje.
      

3 opmerkingen:

 1. Zalig! En ik herken er het kind (en de volwassene) in mij wel wat in :-)

  Nog een late gelukkige verjaardag voor haar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan lijken wij waarschijnlijk wel wat op elkaar. Ik herken mezelf vaak ook heel erg in haar. ;-)

   Verwijderen