woensdag 8 juli 2015

GRAS 2

Opdracht tijdens het tweede werkweekend van GRAS, de toekomstige GRoene Avontuurlijke Speelplaats op de school van de kinderen: in de verzengende hitte klinkers uitbreken zodat de betonnen zee wat minder beton wordt, wat meer groen. Want dat brengt verkoeling.

Wisten wij veel dat er net een hittegolf zou aankomen. Plonsbadjes dan maar. Een grote parasol boven de werf. Regelmatig sproeien met de tuinslang. En kinderen laten werken in de schaduw. Die leken nog het minst last te hebben van de warmte. Ze bleven maar spelen.

Muziek maken.

Koken in de buitenkeuken.
Aarde verdelen.Als U ooit zelf een werkgroepje GRAS zou opstarten, alvast enkele tips. 1) Teensletsen op buizen geven een didgeridoo-achtig geluid. 2) Zet kinderen aan het werk en ze verzinnen de meest efficiënte technieken. Zoals aarde verdelen als jonge honden en daarna aanstampen door heen en weer te rollen. Lekker vuil, lekker natuurlijk. 3) Probeer takken te vermijden, die laten gaten in benen achter. 4) Iedereen vindt watermeloen lekker. 5) Een tuinslang is een vintage sprinkler.

2 opmerkingen:

 1. Maar allé, dat is geweldig en die laatste foto is er echt één om in te kaderen.
  En onze Aaron krijg ik dit jaar geen watermeloen aangesmeerd. Lijkt toch echt te veel op fruit :-).
  Dat waait wel over, want inderdaad, wie lust er nu geen watermeloen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die laatste foto vindt ik ook heerlijk. 't Was puffen maar daar trokken de kinderen zich werkelijk niets van aan.

   Heb je watermeloen op een stokje al geprobeerd? Zo'n driehoekje op een houtje van frisco: dat lijkt op een fruitijsje... Misschien lust Aaron dat wel?

   Verwijderen