donderdag 9 juli 2015

2CV

Mijn vader doet het ook zo: geen cadeau maar een evenement als je iets te vieren hebt. En of 60 jaar het vieren waard is! Dus trakteerde hij mijn moeder op romantiek in het Heuvelland. Voerde haar van een zonsopgang in de duinen naar het historisch hart van Ieper. Stapte daar met haar in een 2CV Spécial van Citroën. Samen snorden ze tot net over de grens om echte Franse baguettes te kopen. Vervolgens naar Watou voor een lunch en kunst en cultuur.

Na een tijdje trage wegen sloeg mijn vader af 'voor een koffietje'. Dat haar kinderen en kleinkinderen die dag ook aan plattelandstoerisme zouden doen, neen, dat had ze niet kunnen weten. Toen ze door de kleine voorruit onze hele bende zag, sloeg zij die niet van verrassingen houdt een hand voor haar mond, kreeg tranen in haar ogen. Ik zie het ook op de foto's van daarna toen we allerlei portretten namen, hoe blij ze was.


Een zalige namiddag werd het, daar op die gerestaureerde hoeve. Met appeltaart en speleologie in een hooizolder. Met klinkende glazen en springen op de trampoline. Met een go-carts koers tegen het Geitje. En voor Lukas: de rit van zijn leven.

2 opmerkingen: