woensdag 25 maart 2015

Romcom

Allerliefste is twee weken in het buitenland. Bijna elke avond ging ik samen met de kinderen op stok. Zo rond een uur of half acht. Zij blij met het gezelschap. Ik blij met de broodnodige rust. Zo moe dat ik elke keer boenk in slaap viel en pas wakker werd iets voor zeven 's morgens.

Twee keer zei ik dat ik beneden nog wat op te ruimen had en zette ik me voor een sentimentele romcom. Oh, wat hou ik van een romantische komedie op tijd en stond. Met van die scènes en muziek die duidelijk maken: hier is het de bedoeling dat U even weent.

Zoals die keer dat het kerngezinnetje op roadtrip ging. Na alle misverstanden en ruzies beseffen ze weer hoe ze bij elkaar passen en van elkaar houden. Dat soort dingen. Ik durf de titel van de film zelfs niet te zeggen. Toen ze in de auto samen begonnen mee te kwelen met dit liedje, deed ik precies wat de makers van mij verwachtten: tsjiepen.Tijd dat Allerliefste terug thuis komt. Dan kijk ik naar betere films.


7 opmerkingen:

 1. Dat komt uit Mannequin! Oh boy, waar is de tijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eén, weerom zo prachtig geschreven. Ellen, ik durf wedden dat je daar een hele tijd op zit te kauwen en dan komt het er als vanzelf uit gerold.
   Ellen oefen nog een beetje maar niet te lang meer want zo'n sentimenteel script, dat zit je gegoten, geef maar toe.
   En dan nog iets: die kapsels, toch jammer dat levend erfgoed zo maar uit het straatbeeld verdwijnt.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Patricia, die film Mannequin kende ik niet eens. Zou hij nog het bekijken waard zijn? De clip is wel grappig, de trailer ook, maar daarmee heb ik misschien wel al alles gezien dat de moeite was? (Niet dat mijn romcoms zo de moeite zijn, hoor, dat zou ik niet durven beweren... ;-)

   Verwijderen
  4. Papa, ik bedoelde dus: vanavond komt HIJ thuis! Iedereen blij.

   Verwijderen
 2. Hihi, in België deed ik dat ook soms op avonden dat Johan niet thuis was: romantische komedies of drama's, hoe zeemzoetiger, hoe beter! Nu hebben we die zenders niet meer en gedubd in het Duits, dat is het toch ook niet echt :-) Gelukkig is er nog Grey's Anatomy in streaming ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op Netflix staat er anders ook veel van die rommel. Of geef ik je beter geen tips waar je het kunt vinden, net nu je er van af bent? ;-)

   Verwijderen