dinsdag 10 maart 2015

De week van de oude van dagen

Hij was een beetje stil toen ik binnenkwam en keek gefascineerd naar iets op het plafond - een gekke luster. En ook een beetje suf van de drugs die daar stonden te roken. Mirre of zo. Mag dat al op die leeftijd? Het was ook druk om hem heen. Opa's die ijverig voorlazen en foto's namen. 


Toen zag hij mij en werd hij mijn Thaise gids. Ik vroeg wat die tekeningen betekenden waar zijn vriend Joppe voor zat. Lukas zei dat het over massage ging. Thailandse massage en of ik ook Thailandse massage wilde. Nu herinner ik me daar nog iets over uit die documentaire uit mijn jeugd, Emmanuele II of III, dat weet ik niet meer zo precies. Maar ik denk niet dat ze daar in de kleuterklas op die manier mee bezig waren.


Enfin, ik heb drie aaikes met een veertje gehad, drie wrijvingskes over mijn pols en nog eens drie over mijn wang. Dan was het gedaan. Na enig aandringen kreeg ik nog een korte hoofdmassage van zeven seconden. Ik begrijp dat. Jonge kinesisten hebben het niet makkelijk vandaag en het RIZIV betaalt zo weinig terug dat ze het van omzet moeten hebben en niet van kwaliteit.

Ik heb hem ook nog voorgelezen over hoe je veters strikt en daar bleef het bij. Zijn practicum zal hij wel een andere keer doen.

Bij Jana maakte ik een muziekinstrument. Een doosje la vache qui rit met naar keuze rijst of maiskorrels in om dan de ritmesectie mee aan te voeren.Let vooral op de gradenboog op de achtergrond die al zo dikwijls gebruikt is dat de graden afgesleten zijn. Let ook op de ontluikende prille wiskunde links. Ik moet eerlijk zeggen: bij velen mag het daarbij blijven. Ik heb in mijn carrière nooit meer dan de vier hoofd-bewerkingen moeten gebruiken. De volgorde is soms belangrijk, maar behalve af en toe een kwadraat of een vierkantswortel heb ik nooit meer wiskunde nodig gehad. Ik gebruik die toch om liggers en balken te berekenen en tot nu toe is nog geen enkel gebouw van mij ingestort.

Overigens vind ik wiskunde soms een soort bezigheidstherapie. Twee in het kwadraat wordt vier en dan trek je daarvan de wortel en heb je weer twee. Ik zie daar de zin niet van in. 

Jana werd ook enige assistentie opgedrongen door ene Leonora die thuis blijkbaar beter voedsel krijgt ofwel gewoon wat ouder is, ik ben het vergeten vragen.Maar ze kunnen het goed stellen met elkaar, die twee en ook met een aantal andere meisjes die voor vrede of voor overwinning of voor een bepaalde politieke partij zijn. Ben ik ook vergeten vragen...Een dikke proficiat aan al die meesters en juffen die dat lawaaierig gebroed een warm nest bezorgen waar ze zich lekker voelen en nog veel bijleren ook.


************

Gastblogger van dienst is mijn vader. Hij ging vorige week naar het grootouderfeest op school. Vroeger gebeurde dat inderdaad in "de week van de oude van dagen". Ergens in november, geloof ik. Betere foto's (deze trok hij met zijn mobieltje) en nog meer verhalen met 'tongue in cheek' vind je op Gekrulde zinnen. Op Bouwmaster deelt hij als architect-urbanist ook allerlei technische informatie. Echt waar, ook interessant voor leken die aan het bouwen of verbouwen zijn.

4 opmerkingen:

 1. Jopa, bedankt voor het leuke verslag. Wij waren ook te gast op onze kleinkinderen hun school, omdat we nu eenmaal ouder van dagen zijn. Maar wat mij betreft was een feest om zo even in 'hun' nestje te mogen vertoeven, waar zij onze gastvrouw en gastheer mogen zijn.
  Opa en Moekemieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jana en Lukas waren zelf ook heel blij met jullie bezoek! En de school zelf vond het ook een feest.

   Verwijderen
 2. Grappig verslag van wat mij een leuk feest leek!
  Die bouwmaster hou ik ook in het oog, niet-leek zijnde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen