donderdag 11 september 2014

De hele album: Portugal

En Portugal - manmanman. Wat een heerlijke bestemming.

Was het niet voor die vrienden, geen haar op mijn hoofd zou er aan denken voor een simpele kampeervakantie drie volle dagen te rijden. Ook al houden onze (door het jaar autoloze) achterbankkinderen dat met gemak vol, Frankrijk is ook mooi.

Maar dit jaar viel mijn mond dus open van de ontdekkingen. (Als U doorklikt, ontdekt U ze ook.)

Ook daar is het vollen bak geocachen,

maar ook haast Iers aandoende kastelen bezoeken


en onnozel doen,


kletsen op de tram (in een houdgreep),


weids wandelen met je teddybeer onder de arm


en kerkjes bezoeken met je pyjama nog aan.

Bootje varen in een echte kano


of met mijn gigantische watersandaal.

Naar een strand met dennebomen (die U niet kunt zien).

Tussen het kamperen door citytrippen. Tent laten staan en even weg van die luchtmatras, slapen in heerlijke hotels. In Viana do Castelo waande ik me zowaar de moeder van Tiny: grandeur uit de jaren '70.
In Coimbra - prachtige universiteitsstad - zagen we vanaf ons balkon en stoemelings hét fadoconcert van het jaar. We deden er nog eens van geocachen en trokken naar een soort mini-Portugal: een kinderpark met typische huisjes uit Portugal en vroegere koloniën waar je - in tegenstelling tot de namaak van mini-Europa - niet alleen naar kunt kijken maar ook in kunt spelen.
Stel U voor, dat deden we dus allemaal tussendoor! De echte bestemming was gewoon een weide - een heel mooie, toffe weide met helemaal bovenaan een barakske vanwaaruit zoveel te beleven valt.

3 opmerkingen:

  1. dank u wel Ellen, ik heb mee genoten van jullie vakantietrip. We hebben jullie enkele weken moeten missen .We waren er wel gerust in want jullie zijn doorwinterde globetrotters. Nu zien we de bewijzen van jullie natuurtalent om met kinderen op reis te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jawel, Storm, het was/is daar prachtig.

    En Moeke Mieke, leuk dat je kan meegenieten. Dat reizen gaat vrij makkelijk, maar ze bestaan dan ook uit goed genetisch materiaal, hé.

    BeantwoordenVerwijderen