dinsdag 12 april 2011

Worteltaart

Toen Allerliefste thuiskwam werd hij feestelijk ontvangen met worteltaart. Een laatste wapenfeit voor ik finaal in bed bleef... De taart heeft hij gedurende de rest van de week alleen opgegeten. "Lekker," vond hij.
Inspiratie: Veerle Derave. Jana en ik vertaalden haar prachtig en zeer herkenbaar prentenboek over weg zijn, missen en blij weerzien naar "Taart voor papa!" (Nogal wiedes.)


Recept: Jamie Oliver. Deed zij ook al eens zonder glazuur.*

4 eieren losgeklopt, 250 g basterdsuiker, 300 g cakemeel of bloem, 185 ml zonnebloemolie, 1/4 theelepel zout, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel bicarbonaat of soda, 2 theelepels gemalen kaneel, 400 g geschilde en geraspte wortelen, 55 g gepelde walnoten - voor het glazuur: 180 g zachte boter, 250 g poedersuiker, 180 g roomkaas, 2 druppels vanille-extract

Verwarm de oven op 180°C, beboter een springvorm en bestuif met bloem. Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er dan de olie door. Zeef bloem met zout, bakpoeder, bicarbonaat en kaneel en voeg dan het ei-mengsel er roerend dooreen. Voeg de wortelen en walnoten toe en gebruik je mixer. Giet het mengsel in de springvorm. Bak 1 uur in de oven. Vermeng de boter met de poedersuiker tot een stijve massa en roer er de roomkaas doorheen. Verdeel het glazuur met een spatel over de afgekoelde taart.


* Het is waar: kinderen krijgen er groenten mee binnen. (Maar bij mij dus ook veel suiker...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten