zondag 5 december 2010

Rode mantel

Ontroerend naïef bestelde ze zeer bescheiden haar Sinterklaas. Kinderschmink om te kunnen Spidermannen. Plakkers om haar dokterstas aan te vullen. Meer moest dat niet zijn. (Edit: Ze was zelfs even bang dat Sinterklaas dat niet had liggen in zijn speelgoedfabriek: plakkers.)

Dus dat kreeg ze: kinderschmink en plakkers. Alleen kon Sinterklaas zich niet goed inhouden... Eerlijk gezegd wist ik niet dat in zijn pakhuis een naaimachine stond. Als dat zo is, heeft één van de Zwarte Pieten vermoedelijk een restje gebruikt. Een oude mantel van de Sint misschien, of een versleten rood slaapkleed en beddenlakens? Dat eerste spreekt meer tot de verbeelding, laten we het daar maar bij houden.*

Hoe dan ook, bij de kinderschmink (ideaal voor het simuleren van wonden) en de plakkers kwamen nog wat verbanden (makkelijk zat met velcro) en een omkeerbaar doktersschortje.

* Als U komt spelen, vraag dan aub niet "Heeft je mama dat gemaakt?"
We hebben een consensus: Zwarte Piet stikte dit uit een oude mantel van de Sint. 


Lukas is nog geen jaar oud, dat hij bescheiden bleef spreekt voor zich. Deze aanvulling op onze collectie Dingenboekjes, dat leek Sinterklaas wel geschikt. En als hij groter is, mag hij gerust wat meer vragen.
© Nathalie Faber en Matthijs Imminck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten