zondag 12 juli 2020

Het is zondag dus het regent

Van heinde en ver, of toch vanuit alle omliggende dorpen, komen ze naar Bac Ha. De Flower Hmong, de Zwarte en Rode Dao, de Nhunhg en de Tay. Vijf van de 53 etnische minderheden in Vietnam.

Normaal gezien ook toeristen. Westerlingen die nu door Corona het land niet binnen mogen en mensen uit Hanoi die vooral tijdens de herfst, het bloesemseizoen komen. Behalve lokale mensen is het momenteel dus erg rustig.

En het regent.

Net als vorige zomer, toen we de markten van Dong Van en Meo Vac bezochten. Op zondag hoort dat blijkbaar zo. Geeft niets, geen filter nodig. Regen geeft helderdere kleuren.

En af en toe, wanneer ik de foto's achter elkaar zet, een beeldverhaal.Wat een plezier, als moeder merkt dat het niet echt helpt om de kap van vader over het hoofd van haar dochter te trekken. Lachend trapt vader de motor in gang. Inkopen gedaan, terug naar huis. Misschien wel tientallen kilometers verderop.

Daar zullen ze hun natte kleren te drogen hangen. Daarna, regen of niet, nog wat op het land werken. Zeker en vast ook de dieren voeren. Binnen een paar weken komen ze terug. Opnieuw inkopen doen.

In hun zondagse kleren.
                  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten