dinsdag 7 juli 2020

Hanoi in kleurOm de hoek kun je bamboeladders kopen. Iets verderop de IJzerstraat, waar allerlei metalen rekken uitgestald staan en de kinderen voor het eerst in hun leven een smid aan het werk zien. Er worden vuurkorven, barbecue stelsels en patrouillekisten verkocht. Verderop allerlei doe-het-zelf materiaal.

Daarachter de straat met kledingwinkels. Doorwandelen tot de straat met naaigaren, knopen en applicaties. Verderop stoffen aan de lopende meter.  

Parallel ligt de straat met de oude apothekers. Het ruikt er naar tijgerbalsem en gedroogde kruiden. Ik gluur graag naar binnen, de oude houten ladekasten zijn erg mooi. De straat met tempeltoebehoren is ook heel mooi. Gongs en goeden Boeddhabeeldjes.

Links afslaan, dan kom je in de straat met knutselgerief. Er hangen slingers, er staan dikke rollen vilt en er liggen hoge stapels glitterpapier. Loopt door tot in de straat met plastic speelgoed. Autootjes, poppen, mini kookgerief. 

Een straat verder is de Lichtstraat. Staande lampen, hanglampen, neonletters, stroboscoop. Wie briefpapier en bijhorende envelop zoekt, moet in de straat van ons hotel zijn. Trouwuitnodigingen zijn duidelijk bijzonder populair. Verderop de straat met ventilatoren. Daartussen de straat voor telefoonhoesjes. En die voor (zonne)brillen.

Dat is de oude wijk van Hanoi. Nieuwe winkels en oude ambachten door elkaar, maar wel netjes gesorteerd per straat. Mijn favoriet is de straat waar je vals fruit kunt kopen. Bedoeld voor sapverkopers, om de (vaak piepkleine) etalage van hun kraampje op te fleuren.

Niet alleen die kraampjes worden er beter van, de hele straat doet watertanden. Zo veel kleur! Mijn humeur wordt er beter van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten