donderdag 3 oktober 2019

Het gewicht van een feestje

Soms is het pedagogisch project wél heel duidelijk aanwezig. Dan gaat het meestal om internationaal georiënteerde kinderopvang, die met Montessori en zo willen overtuigen.

Toen we nog in Đà Nẵng woonden, die eerste maand na onze aankomst, lag ons appartement tegenover een grote kinderopvang. Op de buitenmuur onderstreepten foto's en kernwoorden hun aanpak. Education stond erbij en dat zag er naar mijn zin veel te schools uit. Maar gelukkig ook celebration.Goed, dacht ik, want de meeste mensen zijn regelmatig jarig en je kunt altijd de komst van alweer een nieuwe lente vieren. Op feestjes is de sfeer doorgaans positief en het doel altijd 'samen'. Ook al wordt er in de wereld op even veel manieren gevierd als er culturen zijn, feesten brengt mensen samen.

'En daarom,' zei ik tegen Allerliefste, toen nog maar net en dus nog helemaal niet mijn job had losgelaten, 'schreven we in KIDDO artikels over het belang van feesten. Omdat kinderopvang ook in Vlaanderen steeds diverser wordt. Feesten verbindt families in een crèche. En die internationale kinderopvang hier heeft dat precies ook door.'
      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten