maandag 29 juli 2019

VeelbelovendWe rijden van Ha Giang naar Pan Hou. Drie uren onderweg, waarvan twee uren effectief in de auto. De rest van de tijd spenderen we aan stoppen, rondkijken en het bijna niet kunnen geloven.

Bij een splitsing moeten we de asfaltweg verlaten. Voorbij zijn de panorama's, op een aardeweg duiken we dieper de vallei in. We rijden door watervallen die over de baan stromen. Ik stap af en toe uit om middelgrote stenen te verleggen. Hier en daar is de aardeweg verzakt, weggeschoven.

We rijden met onze gewone tweedehands auto, geen viermaalvier. Hopelijk raken we hier binnen een paar dagen - op onze terugweg - ook weer uit. Zorgen voor later. Wanneer we in de late namiddag de hangbrug naar ons huisje oversteken, ruilen we onze slippers voor steviger schoenen.

We wandelen langs de flanken van de modderbruine rivier. Het is bewolkt en toch zo veelbelovend. Morgen op stap met lokale gids, dan kunnen we een grotere lus maken. Misschien neemt hij/zij ons ook mee op de terrassen die we nu in de verte zien. Geen idee hoe we daar geraken, of we op de muurtjes tussen de rijstvelden mogen lopen. Morgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten